Call of Duty: Infinite Warfare Legacy är en specialutgåva som med två medföljande titlar slukar mer än en fjärdedel av Playstation 4:s standardhårddisk – totalt 130GB.

Redan förra året var det många som rynkade på näsan när titlar som GTA V och The Witcher krävde över 50 gigabyte i lagringsutrymme vid installation. Lagringskraven på dagens AAA-titlar har fortsatt att öka och nu verkar Activision slå någon form av rekord i antal gigabyte per köp.

Företagets specialutgåva Call of Duty: Infinite Warfare Legacy box innehåller både nya Infinite Warfare och Modern Warfare Remastered så det ska erkännas att det handlar om två fullsmetade speltitlar. Men på spelkartongen står det att en fullständig installation kräver minst 130 gigabyte (GB) lagringsutrymme på en Playstation 4-konsol. Det är med andra ord mer än en fjärdedel av utrymmet på 500GB-modellen av Playstation 4.

130gb_cod_infinite

Lär landa på samma nivåer för PC-spelare

På CharlieIntel har man räknat ut att Modern Warfare Remastered troligtvis landar på runt 40GB vilket borde betyda att Infinite Warfare väger in på nätta 90GB. Något som skulle kunna härledas till nya 4K-texturer för Playstation 4 Pro. Med andra ord nivåer vi även kan förvänta oss att Legacy-installationen landar på en liknande nivå för PC-spelare.

Vi har sedan länge rekommenderat en SSD-enhet på minst 256 gigabyte i Svenska SSD-guiden men helst gärna 480 gigabyte eller mer, en rekommendation som lär höjas förr eller senare.

https://www.nordichardware.se/svenska-ssd-guiden

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
djchristianAnton KarmehedLoppanH Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Johan Fredriksson

Detta är ju löjligt. Nu får fan utvecklarna lära sig komprimera texturer och ljud på vettiga sätt. Inte nog med att det tar löjligt mycket plats. Det tar ju då dessutom löligt lång tid att ladda… Skärpning FFS! :-/

LoppanH
Medlem
LoppanH

Ja då vet jag vad som väntar och det är cutscenes i mängder och det är ju precis i linje med spelen idag för dom där jäkla speltillverkarna verkar inte veta om dom vill göra ett spel eller en film.