Dags för veckans upplaga av Byte size! Denna vecka har vi bland annat sett Cooler Master lansera en ny högpresterande processorkylare, Powercolor har smygvisat ett vattenkylt RX 5700 XT och Google förlänger supporten för en handfull chromebooks från Lenovo ända fram till år 2025!

Då är det dags för veckans blixtrunda av nyheter som tyvärr inte hann få dedikerade nyhetsartiklar på NordicHardware. Denna vecka har vi nyheter från till exempel Cooler Master som lanserat den högpresterande luftkylaren MA620M, Google som ökat livsspannet för sju chromebooks från Lenovo med två till tre år och Powercolor som börjat visa upp en variant av Radeon RX 5700 XT som kommer utrustat med ett förinstallerat vattenblock.

 

Cooler Master MA620M

Först på dagens agenda står Cooler Master med sin nya luftkylare MA620M. Dess utseende är i samma anda som tillverkarens luftkylare Wraith Ripper som utvecklades i samband med AMD för tillverkaren Threadripper-processorer. Denna gång är det dock mer vardagliga processorsocklar kylaren är menad att användas till.

MA620M kommer utrustad med två ”torn” och sex värmeledande rör som går mellan dessa för att överföra värme från processorn till tornens kylflänsar. Värmen tas sedan bort från kylflänsarna med hjälp av en fläkt i form av Cooler Master SF12R på 120 millimeter som huseras inuti kylaren mellan de två tornen.

Läs mer hos Kitguru.

 

Google förlänger uppdateringsstödet för sju chromebooks

Googles Chromebooks får likt andra datorer regelbundna säkerhetsuppdateringar. Däremot liknar produkterna smartphones mycket på det vis att de endast får dessa uppdateringar under en viss tid efter sin lansering.

För användare av sju Chromebook-modeller från Lenovo har denna tidsperiod nu utökats med två till tre år. Dessa modeller kommer att fortsätta få uppdateringar fram till juni månad år 2025. Mer specifikt rör det sig om följande modeller:

  • Flex 11
  • 100e 2nd Gen MTK
  • N23 Yoga
  • 300e
  • 300e 2nd Gen MTK
  • Ideapad S330
  • Ideapad C330

Läs mer hos Android Police.

 

Powecolor smygvisar RX 5700 XT Liquid Devil

AMD:s partnertillverkare har lanserat en stadig ström av grafikkortsmodeller ur Radeon RX 5700-serien sedan cirka en månad efter grafikkortens initiala lansering. Tåget verkar inte stanna ännu och tillverkaren Powercolor har nu visat en ”teaser” på den kommande modellen Radeon RX 5700 XT Liquid Devil som kommer med ett förinstallerat vattenblock.

Några exakta specifikationer angående klockfrekvenser har ännu inte bekräftats. Detsamma gäller för modellens lanseringsdatum och riktpris. Däremot har en av de bilder tillverkaren visat upp en klar och tydlig logotyp för välkända tillverkaren av vattenkylningshårdvara EK Waterblocks. Något som förhoppningsvis bådar gott för prestandan hos det vattenblock Powercolor parat med grafikkortet.

Läs mer hos TechPowerUp.

 

Gigabyte får två bildskärmar G-Sync-certifierade

Gigabyte har bekräftat att två av företagets bildskärmar, Aorus FI27Q och FI27Q-P, har blivit certifierade som G-Sync-kompatibla av Nvidia. Bildskärmarna som kommer med en uppdateringsfrekvens på 165 Hertz och HDR400-stöd hos sina IPS-paneler kan nu använda Nvidias teknik för adaptiv bilduppdatering.

Läs mer hos Gigabytes produktsida för Aorus FI27Q och FI27Q-P.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid