Nvidia driver soptunnor med artificiell intelligens, AMD Threadripper klara utmaningen ”Kan den köra Crysis?” helt utan dedikerat grafikkort och…

Veckans upplaga av Byte size har med sig en del udda nyheter, men vem behöver inte det en söndag? Bland annat har Nvidias Jetson-kretsar för artificiell intelligens (AI) använts för att ta fram smarta soptunnor med maskininlärning. AMD:s Threadripper-flaggskepp 3990X med sina 64-kärnor har bevisat att med lite jävlar anamma kan man spela spel utan grafikkort och AOC släpper lös en ny ultrabred gamingskärm!

 

Nvidia driver smarta soptunnor

Nvidias AI-kretsar Jetson TX2 har i San Francisco implementerat i ett nytt initiativ. Detta går ut på soptunnor och återvinningsstationer med inbyggda kameror och maskininlärning som ska kunna identifiera skräpet du håller i din hand och sedan berätta för dig om det ska slängas i grovsopor, kompost eller återvinning.

Läs mer hos NotebookCheck.

 

Threadripper 3990X spelar Crysis helt utan grafikkort

AMD:s nyligen lanserade flaggskepp Threadripper 3990X kommer utrustad med massiva 64 kärnor och 128 trådar. Detta är tydligen tillräckligt mycket kraft för att ersätta beräkningskraften hos en faktiskt grafikkrets. Youtube-kanalen LinusTechTips fick till och med det legendariska spelet Crysis att spelas helt utan någon dedikerad grafikkrets.

Se videon på projektet hos LinusTechTips Youtube-kanal.

 

Samsung bekräftar: S20 har 1,1x optisk zoom

Under veckan har Samsung bekräftat en intressant teknisk detalj om Galaxy S20 och S20+. De två mobilernas telefotokamera har bara 1,1x gånger optisk zoom, resten görs digitalt. Det är en lite underlig detalj som bland annat kan motiveras av telefonernas stöd för 8K-videoinspelning.

Läs mer hos vår systersajt Surfa.

 

AOC lanserar 35-tums ultrawide skärm med 200 Hz

AOC har nu lanserat bildskärmen AGON AG353UCG på 35 tum i storlek. Övriga specifikationer inkluderar en uppdateringsfrekvens på 200 hertz (Hz), 2 millisekunder responstid, en upplösning på 3 440 x 1 440 pixlar och en kurvatur på 1 800 R. Detta tillsammans med stöd för G-Sync Ultimate och HDR med 1 000 nits som maximal ljusstyrka.

Bildskärmen finns tillgänglig nu och bär ett riktpris på 26 329 svenska kronor.

 

HTC expanderar Vive Cosmos-familjen

HTC har nu presenterat två nya medlemmar i Vive Cosmos-familjen samt en uppsättning nya frontpaneler som utökar produkternas användningsområden.

Nu består serien av:

  • Cosmos Play gör det enkelt för nya VR-användare att komma igång med premium VR.
  • Cosmos Elite är för de mer krävande VR-entusiasterna och kombinerar styrkan hos extern spårning med flexibiliteten i Cosmos inside-out tracking.
  • Cosmos XR är en uppgradering av Cosmos (en ny frontpanel) där den verkliga och virtuella världen kan kombineras med högkvalitativa kameror.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid