Denna vecka har försäljningssiffrorna för The Witcher 3 rapporterats skjuta i höjden och Intels Xe-grafikkort sägs få brutala mängder beräkningsenheter.

CD Projekt REDs speltitel The Witcher 3 verkar ha fått en massiv skjuts i sina försäljningssiffror från Nintendo Switch-versionen och Netflix-serien baserad kring samma universum. Intels kommande grafiksatsning ”Xe” kan i sitt högpresterande utförande komma med ett mycket större antal beräkningsenheter än tidigare trott och mer har hänt denna vecka.

 

The Witcher 3 säljer som smör i USA

Det går inte att neka faktumet att CD Projekt REDs speltitel The Witcher 3 varit otroligt framgångsrik sedan dess lansering. Under 2019 fick den däremot en ordentlig skjuts och försäljningssiffrorna i USA ska ha ökat med hela 554 procent i december. Detta tros bero till stor del på Netflix-serien baserad kring The Witchers universum och till ännu större del på versionen av spelet för Nintendo Switch som lanserades under 2019 års andra halva.

Läs mer hos Wccftech.

 

Intel Xe Arctic Sound

Intel Xe HP kan få galet många beräkningsenheter

Tidigare under veckan kom en rapport om att Intels Xe-baserade diskreta grafikkort kan komma att baseras på flera ”plattor” som kan sättas ihop för att bilda en enda grafikprocessor. Till en början troddes varje platta kunna erbjuda upp till 128 Executions Units (EUs) för 1 024 beräkningsenheter.

Nu hävdas det dock att det i själva verket rör sig om 512 EUs per platta och en grafikprocessor med fyra sådana plattor ska således kunna erbjuda 2 048 EUs och massiva 16 384 beräkningsenheter.

Läs mer hos Wccftech.

 

Xiaomi Mi 10 presenteras i Kina med Snapdragon 865

Under veckan presenterade Samsung nya smartphones som har ganska höga priser. Xiaomi presenterade också flera nya mobiler som har ambitionen om att konkurrera med de bästa, för ett betydligt lägre pris. Även om Mi 10 väntas kosta mer än Mi 9, så ser den ut att riktigt imponerande specifikationer för sitt väntade pris. Den är bland annat först ut med Qualcomms senaste flaggskeppsprocessor.

Läs mer hos vår systersajt Surfa.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid