Microsoft lägger till stöd för Hyper-V hos ARM-maskiner med Windows, EA chockhöjer Steam-prislappar för en rad speltitlar och Gigabyte lanserar en ny uppsättning Designare-RAM.

Under veckan som gått har Microsoftbekräftat att stöd för Windows virtualiseringsverktyg Hyper-V kommer att hitta sin väg till nya fronter. EA har gjort en fuling och chockhöjt prislapparna för flera speltitlar på plattformen Steam och Gigabyte har sjösatt en ny uppsättning internminnen ur sin Designare-familj.

Windows-on-ARM får stöd för Hyper-V

Microsoft ser ut att vara väldigt inriktade på att sprida sin närvaro från X86-64 till andra fronter. Med förhandsversionen 19559 för insider-programmet hos Windows 10 kommer tekniken Hyper-V att dyka upp hos Windows-on-ARM-maskiner. Till exempel företagets Surface Pro X.

Läs mer hos Techpowerup.

 

En handfull EA-spel får plötsligt ökade prislappar

Electronic Arts (EA) har utan förklaring chockhöjt en rad speltitlars priser hos spelplattformen Steam. Bland dessa finns till exempel Sim City 4: Deluxe Edition vars prislapp gått från 9,99 euro till 19,99 euro. Mass Effect Collection som tidigare bar en prislapp på 27,99 kostar i skrivande stund 34,99. Även Crysis 2 har fått sin prislapp höjd från 19,99 till 29,99 euro.

Läs mer hos PCGamesN.

 

Gigabyte lanserar flådiga RAM-minnen

Gigabytes produktserie ”Designare” har under veckan expanderats och inkluderar nu minnesmoduler med stilrena värmespridare i aluminium. Dessa internminne kommer med XMP-stöd för hastigheter på upp till 3 200 megahertz med timings på 16-18-18-38 vid 1,35 volt. Till en början kommer dessa minnen erbjudas i uppsättningar med totalt 64 GB internminne spritt över två minnesmoduler.

Läs mer hos Kitguru.

 

I mobilvärlden har Sverige fått ett nytt besked för 5G-utbyggnaden. Post- och telestyrelsen har listat ut hur de ska hantera nya säkerhetskrav och har pekat ut oktober som månaden för nya 5G-frekvenser.

Läs mer hos vår systersajt Surfa.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid