Denna vecka har EA hävdat att deras spellanseringar under de kommande åren kommer att vara enastående, MIDI-standarden har tagit det första steget framåt på flera årtionden och Nintendo Switch kommer inte dyka upp i någon nyversion under år 2020.

Den gångna veckan har bjudit på nyheter inom alla möjliga områden för teknikintresserade. Allt från nyheter inom spelvärlden och nyheter angående spelkonsoler till den första stora uppdateringen till ljudgränssnittet MIDI på över 35 år. Spelintresserade och musikproducenter har en del att se fram mot.

 

Nintendo har ingen ny Switch-modell planerad för 2020

Nintendos spelkonsol Switch har fått sig ett rejält fotfäste på marknaden. Nyligen gick spelkonsolen om den kultförklarade enheten SNES sett till antalet sålda enheter under sin livstid. Under 2019 lanserade Nintendo en ”Lite”-version av konsolen som enbart fokuserar på handhållen gaming.

Det har under en längre tid ryktats att en ”Pro”-modell av Switch är på väg. Huruvida dessa rykten kommer visa sig stämma eller ej återstår att se. Något som däremot har bekräftats är att Nintendo inte har några planer på att lansera någon ny Switch-modell under år 2020.

Läs mer hos Hexus.

 

MIDI 2.0 är officiellt här

Ljudgränssnittet MIDI har legat på version 1.0 i omkring 35 år utan några större uppdateringar över huvud taget. Nu har MIDI 2.0 officiellt landat och musiker bjuds på bland annat tvåvägskommunikation mellan enheter, högre meddelandestorlek och ljudupplösning på 32-bit samt bakåtkompatibilitet med MIDI 1.0.

MIDI 2.0 tar även det hela ett steg längre och blir möjligt att implementeras över vilket digital kommunikationsformat som helst. Till exempel USB eller även Ethernet. Medlemmar ur USB Implementers Forum (USB-IF) har även bekräftat arbeta på en MIDI 2.0 USB-specifikation vilket tyder på att den nya standarden kommer få starkt medhåll från början.

Läs mer hos Hexus.

 

EA lovar att förtrolla folk med kommande års speltitlar

Under sin senaste kvartalsrapport talade EA med investerare och svarade på frågor i sedvanlig ordning. Bland annat nämnde företagets Blake Jorgensen hur publicisten med hjälp av kraften ur Microsoft och Sonys kommande spelkonsoler planerar att skapa häpnadsväckande speltitlar.

Läs mer hos Wccftech.

 

I den digitala kommunikationens värld har veckan bjudit på en ny uppsättning av 62 emojis, 117 om man inkluderar alla varianter. De kommer sannolikt till datorer och smartphones under hösten och inkluderar flera roliga och praktiska nyheter.

Läs mer hos vår systersajt Surfa.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid