Vad kan ha flugit under din radar denna vecka? Bland annat har LG bekräftat en mjukvaruuppdatering med G-Sync-stöd hos årets modeller av företagets OLED-TV, Xtrfy har sjösatt nya tangentbord och…

Under veckan som varit har LG bekräftat att sju olika modeller av OLED-TV inom snar framtid kommer att få en mjukvaruuppdatering som möjliggör användandet av Nvidias G-Sync-teknik för adaptiv uppdateringsfrekvens tillsammans med grafikkort ur RTX 20 eller GTX 16-serien. Xtrfy har lanserat två nya varianter av sitt tangentbord K4 i tenkeyless-format.

 

LG introducerar G-Sync hos OLED-TV

Årets modeller av LG OLED-TV kommer snart få en mjukvaruuppdatering vilket ger stöd till Nvidia G-Sync. Nvidia G-Sync-kompatibilitet kommer att finnas tillgängliga på LG:s OLED E9 (65 och 55 tum), C9 (77, 65 och 55 tum) samt B9 (65 och 55 tum). Utrullningen av stödet påbörjas i Nordamerika, övriga marknader kommer att få tillgång till denna uppdatering vid ett senare tillfälle. Dock har LG inte klargjort när svenska kunder kan förvänta sig få tillgång till uppdateringen.

Läs mer hos LG.

 

Xtrfy K4 får två nya varianter

Två nya färgkombinationer av Xtrfys tangentbord K4 i dess tenkeyless-format finns nu tillgängliga. Tangentbordet som tidigare endast funnits tillgängligt i svart kommer nu att kunna fås i ett helvitt utförande eller med färgschemat ”Retro” som tar tillbaka den gråsvarta färgen vi lärde känna för ett par årtionden sedan.

Läs mer hos Xtrfy.

 

XFX kan uppgradera Thicc II-kylare utan kostnad

Tillverkaren XFX tog inte lång tid på sig att lansera en partnertillverkad modell av AMD:s grafikkortsmodeller Radeon RX 5700 och RX 5700 XT. De första modellerna utrustades med företagets nya kylare som går under namnet Thicc II. Denna kylare fick dock motta en del kritik och har sedan det att de första recensionerna trillade in omarbetats för att förse bättre kylningsförmåga.

Kunder som införskaffat ett grafikkort med den tidigare Thicc II-kylaren kan nu kontakta XFX för att möjligtvis få en ersättningsenhet som utrustats med den nyare kylaren.

Läs mer hos TechPowerUp.

 

Google köper upp Fitbit

Googles operativsystem for smartklockor kallat Wear OS har inte riktigt lyckats bli någon mastodont på marknaden. I ett försök att slå sig in på denna marknad ytterligare har Google nu bekräftat att företaget kommer att köpa upp Fitbit som i dagsläget håller omkring tio procent av marknaden.
Genom detta drag kan Google börja lansera smartklockor under eget flagg tillsammans med sitt eget operativsystem. Något som företaget gjort tidigare, till exempel när Google köpte upp HTCs designteam för att sedan börja erbjuda egenutvecklade smartphones.

Läs mer hos Surfa och Google.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid