Filips presenterar nya entusiasthörlurar, Noctua släpper ny processorkylaren för kompakta system, alla RX 5600 XT-grafikkort är inte likvärdiga och mer i veckans Byte size!

Under veckan som gått har AMD lanserat sin senaste grafikkortsmodell kallad RX 5600 XT som fick sig en prestandaökning i form av ny BIOS innan lansering. Dock är inte alla enheter tillverkare lika och vissa enheter kan inte nå samma prestandanivå som andra. Utöver detta har Filips introducerat den senaste medlemmen i sin Fidelio-familj av hörlurar och Noctua har lanserar en ny processorkylare för kompakta AMD Ryzen-system.

 

Inte garanterat snabbare minne på RX 5600 XT

När AMD avtäckte sin grafikkortsmodell RX 5600 XT svarade Nvidia med att sänka prislappen för sin modell RTX 2060. AMD kontrade med att rulla ut en BIOS-uppdatering för RX 5600 XT som överklockar både grafikprocessorn och grafikminnet. Dock är det inte säker att alla kunder kommer få överklockat grafikminne även om den nya BIOS-versionen installeras.

Detta då de minnesmoduler som används till en början är menade att användas vid 12 000 megahertz (MHz) klockfrekvens. Något som kan ställa till problem om modulerna försöks köras vid 14 000 MHz som den nya BIOS-versionen är framtagen för.

Läs mer hos Hexus.

 

Philips introducerar hörlurarna Fidelio X3

Philips har nu introducerat sina senaste flaggskeppshörlurar kallade Fidelio X3 med öppna kåpor och 50 millimeter-högtalarelement med ett omfång fron 5 hz till 40 Khz. Philips har även lagt fokus på design där hörlurarna tillverkas med Muirheadläder från Skottland, tyg från designföretaget Kvadrat och en ram av stål.

Fidelio X3 kommer att lanseras framåt början av sommaren och prislappen landar på 349 euro.

 

Noctua lanserar NH-L9a-AM4 Chromax.Black

AMD-användare som vill bygga ett kompakt system eller helt enkelt har en avsmak för stora mastodontkylare kan har nu ännu ett val när det kommer till kompakta processorkylare. Noctua har nu lanserat kylaren NH-L9a-AM4 Chromax.Black som tar tillverkarens tidigare lanserade processorkylare till sockel AM4.

Noctua nämner hur kylaren ska vara en bra partner till processorer som 3700X, 3600, 3400G och 3200G. Kylaren är även kompakt nog att inte vara i vägen för höga RAM-minnen eller några PCI Express-platser.

Läs mer hos Noctua.

 

I mobilens värld håller Huawei på att förbereda sig inför en svensk lansering av en Android-smartphone som saknar stöd från Google. Nu bekräftar Huawei att BankID kommer att introducera sin app till appbutiken App Gallery. Det gör den till en av de första stora svenska apparna att lanseras. Appbutiken behöver dock många fler innan den har chans att konkurrera med Google Play.

Läs mer hos vår systersajt Surfa.

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
n0paxFredrik Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
n0pax
Medlem
n0pax

Hoppas på fler linux telefoner

Fredrik
Gäst
Fredrik

Skönt med bankid stöd till Huaweis mobiler. Det spelar stor roll när folk köper mobiler att veta att stöd för bankid finns, och kommer fortsätta finnas.

n0pax
Medlem
n0pax

Har en huaweis Dock skulle jag ha velat att de utvecklades mot linux och blir ”linux” telefoner. Sen vet jag inte hur det blir med stöd för bankid. Skulle vara kul om det kom in en stor tillverkare av mobiltelefoner till linux.