Under veckan som gått har svenska Fractal Design lanserat ett nytt chassi i mini-ITX-klassen och årets upplaga av GDC har bekräftats bli av, om än vid ett senare tillfälle. Vi har även fått en kort förhandstitt på hur Windows 10 kommer att se ut i framtiden.

Den som längtat efter ett nytt minichassi från svenska Fractal Design kan jubla då företaget under veckan lanserade sitt nya chassi ”Era”. Den som suttit och inväntat årets upplaga av Game Developers Conference (GDC) men fruktat att Covid-19 ska sätta stopp för evenemanget kan dra en suck av lättnad. Mässan kommer fortfarande bli av, däremot vid ett senare tillfälle än tänkt.

 

Fractal Design lanserar ”Era”

Svenska Fractal Designs ITX-chassi Define Nano S möttes av positiv kritik när det lanserades. Företaget har andra små chassimodeller under bältet, men inte riktigt någon som följt samma designspråk som Nano S.

Nu har dock nästa ”tornchassi” i ITX-storlek från företaget landat. Detta går under namnet Era och bjuder på en relativt modern och elegant design trots företagets generella fokus på mer kantig och avskalad skandinavisk design för sina produkter.

Läs mer hos Techpowerup.

 

GDC 2020 blir av trots allt

Efter att coronaviruset Covid-19 började härja har flera stora mässor och evenemang inom alla möjliga områden ställts in. Till en början såg detta ut att bli fallet även för årets upplaga av Game Developers Conference. Dock har mässan nu bekräftats gå av stapeln trots allt.

Mässan skulle egentligen ha tagit plats nu i mars men har nu skjutits upp till den i början av augusti månad istället.

Läs mer hos Kitguru.

 

Kommande designändringar för Windows 10 smygvisas

Windows 10 nådde nyligen milstolpen att finnas installerat på en miljard olika enheter. I samband med detta tog Microsofts Panos Panay och lade upp en video på Instagram som visade utvecklingen av utseendet i Windows sedan dess första lansering fram till idag.

Videon gick dock längre än till dagens version av Windows 10 och smygvisade kommande designändringar för operativsystemet.

Läs mer hos Hexus.

eUFS 3.1 gör mobillagring snabbare och billigare

I mobilvärlden har Samsung bekräftat starten av tillverkning av ny eUFI 3.1-lagring. Den nya tekniken introducerar högre skrivhastigheter och nya lösningar för att hålla kostnaden och energikonsumtionen nere för billiga mobiler.

Läs mer hos vår systersajt Surfa.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid