Denna vecka har Covid-19 fått MSI att utöka sin produktgaranti för vissa kunder. Vi ser även att överklockaren Der8auer har utvecklat en ny monteringssats för vattenkylare till tredje generationens Ryzen-processorer.

Spridningen av det senaste coronaviruset kallad Covid-19 fortsätter sätta sina spår på världens alla hörn. Nu har hårdvarutillverkaren MSI gått ut med att företaget förlänger garantin för kunder vars produktgarantier egentligen skulle gå ut under mars månad. Sett till mindre bakterierelaterade nyheter har den kända överklockaren Der8auer utvecklat ett nytt monteringssystem för vattenkylning till tredje generationens Ryzen-processorer. Detta för att trycka ner temperaturerna ytterligare och öppna upp för högre och stabilare överklockning av processorerna.

 

MSI förlänger produktgarantier

Hårdvarutillverkaren MSI har nu utökat sina produktgarantier för bland annat bildskärmar, färdigbyggda datorer, moderkort, datorchassin. Detta för kunder vars garantier egentligen skulle gå ut under mars månad. Anledningen ska vara att ge folk uppskov nog för att slippa ge sig ut till postkontoren för att skicka tillbaka trasiga komponenter under den pågående spridningen av coronaviruset Covid-19. Däremot kommer denna vänliga gest med kravet att man är medlem i företagets kundklubb.

Läs mer hos Kitguru.

 

Der8auer vill fixa Ryzen-temperaturer

Överklockaren Der8auer har nu utvecklat och lanserat en ny slags monteringsanordning för slutna och öppna vattenkylningssystem som paras ihop med en av tredje generationens Ryzen-processorer. Detta då den varmaste punkten av processorerna inte längre är precis i mitten och således sitter inte dessa kylarblock på ett optimalt sätt enligt överklockaren.

Läs mer hos OC3D.

 

Under veckan har EU-kommissionen skapat rubriker med en plan för att minska elektronikskrot i framtiden. Planen inkluderar bland annat en ny right to repair som ska föreslås år 2021. Den nya rätten ska göra det enklare för konsumenter och reparatörer att reparera allt från datorer till smartphones. Den innehåller dock också en lite underlig text om tjänstifierade produkter.

Läs mer hos vår systersajt Surfa.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid