Denna vecka har vi bland annat ännu en säkerhetshål som hittats inuti Intels processorer. Ett säkerhetshål som tydligen inte ska gå att fixa med mjukvaruuppdateringar som tidigare hot gått att täppa igen med.

Denna vecka har ett nytt säkerhetshål i Intel-processorer upptäckts. Utöver detta har även Black Mesa, nyversionen av det första Half-Life-spelet skapad i Source-motorn äntligen lanserats efter brutala 14 år i utvecklingsstadiet.

 

Comet Lake Cascade Lake-X Intel 2029 Core i9-10990XE

Permanent säkerhetshål i Intels processorer

Ett forskarteam ska ha hittat ett säkerhetshål inuti Intels Converged Security and Management (CSME). CSME kan i enkla drag beskrivas som en liten processor inuti en större processor. Eller liknas med ett flygplans svarta låda. Det nyligen upptäckta säkerhetshålet ska ligga inuti denna komponent ”Read-Only Memory (ROM)” och ska inte vara möjligt att lösa via några mjukvaruuppdateringar.

Läs mer hos Techpowerup.

 

Black Mesa lanseras officiellt efter 14 år

Black Mesa är i korta drag en nyversion av det första spelet i spelserien Half-Life skapad i Valves spelmotor ”Source”. Projektet som utförts helt av entusiaster har fått grönt ljus från Valve själva och efter att ha varit under utveckling sedan år 2006 har spelet nu lanserats officiellt.

Läs mer hos Engadget.

 

I mobilens värld verkar en ny trend etableras. TCL är ett företag i en lång rad mobiltillverkare som visar tidiga prototyper av smartphones. Denna gången visas två koncept av vikbara smartphones, där den ena viks dubbelt för att vecklas ut till en 10 tums surfplatta. Det andra konceptet är ännu konstigare och består av en skärm som rullas ut från insidan av telefonen.

Läs mer hos vår systersajt Surfa.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid