En brittisk resebyrå har presenterat en undersökning som pekar på att turister på kryssningsfartyg borde hålla fingrarna borta från flottig mat. Inte på grund av hälsoproblem utan för att inte riskera att tappa sina dyrbara teknikprylar i havet, vilket tydligen 11 procent av alla semesterkryssare gör idag.

I undersökningen som omfattade 1 151 brittiska semesterfirare på kryssningar svarade över en tiondel av de tillfrågade att man någon gång under året tappat elektronikprodukter i plurret. 41 procent av de som hade tappat greppet om sina ägodelar i fel tillfälle hade blivit av med sina mobiltelefoner medan 38 procent tappat sin kamera. 26 procent av de tillfrågade som blivit av med produkter hade blivit av med en spelkonsol – om detta vara ren otur eller på grund av vredesutbrott förtäljer dock inte undersökningen. Andra teknikprylar som hängde löst var MP3-spelare och Amazons e-boksläsare Kindle.

Cell_sea

”This was really interesting research to conduct as it really brings home how much money is lost by simple mistakes when on board a cruise ship. Leaning over the deck to take a picture of the sunset can seem like a great idea- but it’s very easy to accidentally have your camera fall from your hand.” säger  Steph Curtin, utvecklingschef på BonVoyage.co.uk, om undersökningen.

Noterbart var också att flera av de tillfrågade turisterna hade tappat mer än en produkt överbord under det gånga året, där medelvärdet för de borttappade produkterna låg på runt 950 kronor stycket. Undersökningen fokuserade på just brittiser där 1,7 miljoner brittiska turister tog någon form av kryssningssemester under det gånga året.

Om vi Svenskar är lika dåliga på att hålla reda på våra teknikprylar under semestern har vi inga siffror på, men det finns kanske några passande historier från våra läsare som kan ge en bättre bild av detta. Att man bara i storbritannien tappar teknikprylar för över 170 miljoner kronor varje år är däremot både anmärkningsvärt och lite sorgligt.

Källa: Bonvoyage.co,uk 

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MarquzzDesplowAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marquzz
Medlem
Marquzz

Så sant så sant. Hittade en kamera på botten vid en brygga på BVI (Brittish Virgin Island). Tur för mig så var det en vattentät kamera och den funkade 🙂

Desplow
Medlem
Desplow

När jag åker färja så är det inte alls ovanligt att jag ser folk tappa den ena fimpen efter den andra, rakt ner i Östersjön.

Marquzz
Medlem
Marquzz

[quote name=”Desplow”]När jag åker färja så är det inte alls ovanligt att jag ser folk tappa den ena fimpen efter den andra, rakt ner i Östersjön.[/quote]
Diverse maginnehåll också…