I en tid då vi alla har datorer direkt i fickan spenderar våra ögon allt mer tid tittandes på en skärm – men till vilken grad? En ny studie har undersökt brittiska dator- och telefonvanor och kommit fram till att brittiska medborgare i snitt får mer tid framför sina skärmar än vad de får sömn.

Varesig du plockar upp telefonen för att kolla vad klockan är, läser ett mail eller drar igång speldatorn för en omgång Battlefield så blir det i slutändan en hel del tid som dina ögon spenderar fästa på en skärm varje dag. Hur mycket tid var och en spenderar vid en skärm varierar såklart kraftigt från person till person, men en ny brittisk studie har granskat hur mycket tid vi lägger på att titta på dator- eller telefonskärmar i genomsnitt.

Mer teknikanvändande än sömn

Enligt undersökningen spenderar en brittisk vuxen i genomsnitt 8 timmar och 21 minuter tittandes på en skärm varje dag – cirka 20 minuter mer än vad samma testgrupp får i genomsnittlig sömn. Samtidigt konstaterar studien att flera enheter ofta används samtidigt, vilket innebär att en genomsnittlig användare som är mellan 16 och 24 år gammal kan klämma in motsvarande 14 timmars användning på samma tid.

Studien noterar även att det främst är unga som ryckts med i utvecklingen. Totalt uppges 88 procent av de som är mellan 16 och 24 år gamla äga en smartphone, med en genomsnittlig daglig användning på 3 timmar och 36 minuter. Motsvarande siffra för äldre användare är 1 timme och 22 minuter.

Hur mycket tid uppskattar våra läsare sig spendera framför en telefon- eller datorskärm?

Källa: Ofcom via Hexus

Relaterade artiklar

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Question_Techkacktjarn Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
kacktjarn
Medlem
kacktjarn

Skrämmande läsning. De som deltar i studien kan inte få mycket annat gjort på dagarna.

Min tid är ungefär 0-45 min telefontid & 0-5h framför datorn. Snittet ligger runt 20 min & 1h.

Question_Tech
Gäst
Question_Tech

”Hur mycket tid uppskattar våra läsare sig spendera framför en telefon- eller datorskärm?”

Det blir lätt för mycket tid med näsan i telefonen, speciellt när man försöker läsa teknik nyheter på en sida som fortfarande inte har en mobil anpassad version av sin sida, ”host host wink wink” :-* undra vilken sida det kan vara 😉