Gearbox har nu avtäckt med information angående kommande speltiteln Borderlands 3, bland annat att det blir tidsexklusivt för Epic Game Store samt att det optimeras för AMD:s processorer och grafikkort.

Under gårdagen avslöjade Gearbox mer information angående den kommande speltiteln Borderlands 3 som avtäcktes officiellt under förra veckan. Spelet kommer att vara exklusivt för plattformen Epic Game Store fram till april år 2020. Spelet utvecklas även i samarbete med AMD och kommer att optimeras extra mycket för hårdvarutillverkarens processorer och grafikkort.

Handlingen i Borderlands 3 kommer att kretsa kring de två antagonisterna kallade Calypso-tvillingarna. Deras plan är att förena spelets olika klaner av banditer i ett försök att bygga en ostoppbar armé. Det kommer att vara upp till spelaren att axla rollen som en valvjägare och försöka stoppa tvillingarnas planer.

Nya världar, nya protagonister

Spelare kommer att kunna välja att spela som en av fyra olika karaktärer. Likt de tidigare spelen är det en uppsättning helt nya spelbara karaktärer som håller kvar mer eller mindre samma roller som fanns i de tidigare spelen, men med ett par ändringar här och där.

Först ut har vi den spelbara karaktären Moze, även känd som ”The Gunner”. Moze specialförmåga är att använda en gigantisk robotdräkt för att under korta perioder få tillgång till en starkare vapenarsenal.

Amara är den ”Siren” Borderlands 3-spelare kommer att kunna spela som. Amara kommer ha möjligheten att frambesvärja eteriska armar för att ge sina fiender en rejäl omgång handgemäng.

Fl4k även kallad ”The Beastmaster” kommer att kunna få assistans av följeslagare i form av djur som älskar att äta banditer och andra fiender spelare kommer att stöta på under sina äventyr i Borderlands 3.

Sist men inte minst har vi Zane även kallad ”The Operative”. Zanes spelstil ser ut att bli mer fokuserad på taktisk krigföring än de andra. Med hjälp av grunkor, mackapärer och apparater kan Zane skapa kaos på slagfälten utan att någonsin bli upptäckt.

Bortom Pandora

Tidigare installationer i speltitlar har alla utspelat sig på planeten Pandora (samt ett spel som tog plats på Pandoras måne). I Borderlands 3 kommer spelare att kunna upptäcka nya världar med olika ekosystem och fiender. Gearbox har nämnt att spelare kommer att besöka ökenvärldar, träskvärldar, gigantiska metropoler ”och mer”.

Utöver detta håller den kommande speltiteln samma stil som de tidigare installationerna i spelserien. Det handlar om ett överflöd av tokigheter och tonvis med olika vapen att förinta sina fiender med. Över en miljard vapen för att vara exakt. Detta tillsammans med ett levelsystem som låter spelare utveckla sina karaktärer efter eget tycke.

Borderlands 3 expanderas

Gearbox har även bekräftat att speltiteln kommer att få minst fyra olika omgångar nedladdningsbart innehåll. Historiskt sett har även de tidigare spelen fått liknande extrainnehåll som kunde ge spelare flera timmar värt i nya uppdrag och platser att utforska.

För den som känner för att lägga en extra peng direkt kommer en av spelets utgåvor att inkludera ett ”säsongspass” som även kommer att ge tillgång till dessa fyra extrapaket så fort de blir tillgängliga. Till de tidigare spelen har dessa säsongspass även gått att köpa till löst samt att dessa paket med nedladdningsbart innehåll gått att köpa i lösvikt om spelare till exempel endast är intresserad av ett av de pack som kommer att släppas.

Gearbox har nu även bekräftat att Borderlands 3 kommer att lanseras den 13 september.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid