Small preview image

När världens snabbaste superdator, Roadrunner, når sin toppkapacitet klarar systemet av att leverera en prestanda på 1026 Teraflops, en mäkta imponerande siffra. Men det är faktiskt ingenting mot vad datornätverket BOINC klarar av att prestera under ett dygn. Projektet som omfattar bland annat Seti@home samt folding@home kan pumpa ut sammanlagt närmare 2800 Teraflops vilket nästan är tre gånger så mycket som världens snabbaste superdator, eller för den delen nästan lika mycket som de tre snabbaste superdatorerna tillsammans.



Även om siffran för BOINCs prestanda varierar något, vid skrivande stund ligger snittet på 2608 Teraflops, är det en väldans massa datorkraft och med över 570 000 registrerade datorer på 330 000 användare är det imponerande vad ett nätverk av vilande datorer kan åstadkomma.


BOINC lär inte kvalificera sig till någon Topp500 lista över superdatorer, men prestandan talar trots allt sitt tydliga språk. För dem som vill bidra till BOINC kan ni gå med i NordicHardwares Folding@home-lag som klättrat ordentligt sedan nystarten tidigare under förra året.


Källa: Slashdot

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid