Förändringar är på gång för Intel, som har haft flera år av produktionsproblem och växande konkurrens. Nu ersätts Bob Swan av VMWares snart tidigare vd, Pat Gelsinger.

Bob Swan blev vd för Intel i juni 2018 och följde Brian Krzanich, som hade varit vd för företaget i fem år. Nu meddelar Intel att Bob Swan kommer att avgå som vd för Intel från och med den 15 februari. Han ersätts av VMWares vd Pat Gelsinger. Gelsinger har innan sin tid på VMWare bland annat arbetat som CFO, Chief Technology Officer, för Intel, där han slutade år 2009.

Patrick Gelsinger. Bild: Science History Institute

Intels nya vd togs varmt emot av börsen som ökade med 8 procent efter beskedet. Gelsinger blir vd för Intel efter en rekordkort visit av föregångaren. Med en tid på vd-platsen som varade i 2,5 år blir Bob Swan den med marginal mest kortvarige personen på vd-platsen i Intels historia. Swan har kritiserats för att sakna den tekniska bakgrund, som Gelsinger förväntas ha till större grad. Innan sitt jobb som vd för Intel var Bob Swan ekonomichef på företaget.

Under Bob Swans tid på Intel har företaget haft fortsatta motgångar i produktion och produkter med växande konkurrens från främst AMD, på processormarknaden. Under december 2020 har storägare av företaget bett Intels styrelse att utforska ”strategiska alternativ” som nu får anses vara åtminstone delvis utforskade.

I samband med beskedet om Bob Swans avgång meddelar Intel att nästa kvartalsrapport väntas överskrida tidigare förväntningar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid