Blizzard sågar pay-to-win spel i ny Starcraft 2 free to play-trailer

En briljant passning till EA och Battlefront II

4

Blizzard släpper en ny trailer för kommande free to play-versionen av Starcraft 2 och lyckas med imponerande tajming såga spel med pay to win-inslag.

Tillkännagivandet av Starcraft 2 Free to play: Legacy möttes med jubel av datorspelfans världen över. Det ikoniska RTS-spelet släpps nu fritt efter drygt 7 år på marknaden och spelare som vill lira Starcraft 2 utan kostnad. För att fira spelets Free to play-kampanj har Blizzard släppt en ny lanseringstrailer som sågar spel med ”pay to win”-upplägg. Spel där du helt enkelt kan köpa extra tillgångar som förbättrar dina chanser att vinna i spelet. En minst sagt vältajmad trailer med tanke på att storkonkurrenten Electronic Arts just befinner sig i en minst sagt prekär situation på grund av sin hantering av mikrotransaktioner i Battlefront II.

Värt att notera är att expansionerna till Starcraft II fortfarande kostar att köpa men originalspelet går idag att spela kostnadsfritt. Förhoppningsvis ska vi heller inte behöva oroa oss för att Blizzard introducerar pay to win-system i åtminstone detta spel.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
KurtFredrik Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Värt att notera är väl att Diablo III’s auctionhouse var väldigt pay to win. Men hycklar man lite kanske folk glömmer bort det.

Fredrik
Gäst
Fredrik

Och var är det auction house nu nånstans då mm? Noll hyckleri där. Tvärtom.

Medlem

Så du menar att det är ett helt nytt blizzard som tycker pay to win är fel? Det är ett företag, låt dig inte luras av deras PR bullshit. Om de kunde använda den modellen utan att få skit för det skulle de göra det. Sen är det rätt många som tycker Hearthstone är pay to win och jag håller till viss del med.

Kurt
Gäst
Kurt

Men kolla bara på filmen och småle litegrann. Man behöver inte gnälla på precis allting. 🙂