Microsoft har teasat några av de ändringar som kommer till Windows 10 med nästa testversion. En av dessa är att blåskärmen blir grön.

Från och med kommande testversionen (insider build 14 997) av Windows 10 så kommer användare av Windows Insider-versioner inte längre att drabbas av den ökända blåskärmen. Windowsanställde Matthijs Hoekstra bekräftade via Twitter att Microsoft nu har valt att köra med en grön skärm istället. I alla fall för just deras windows insider-användare.

Anledningen till denna ändring är oklar. En anledning kan vara att Microsoft på detta vis kan särskilja krascher i testversionerna från krascher i de officiella på ett smidigare sätt. Nog för att det redan har lagts till QR-koder vid Windows-krascher. Men allt som underlättar att separera vanliga konsumentversioner av operativsystemet med tidigare testversioner är troligtvis välkommet.

Mindre blått ljus från skärmen

Denna kommande testversion av Windows 10 blir tillgänglig i januari månad. Andra ändringar inkluderar bland annat en funktion som ska minska blått ljus, likt programmet F.lux. Även förbättringar för flikar i Microsoft Edge och App-mappar för startmenyn.

Kommande Windows 10 ”Game Mode” funktionen dyker också upp i version 14 997.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid