Small preview image

Över på Xbit labs har man verkligen hårdgranskat AMDs nya Radeon 5000 serie, och då med ett speciellt fokus på de lite mindre kraftfulla kortet som högst troligtvis kommer säljas i störst volymer. Man har tidigare bland annat tittat på crossfire med två HD 5770 och jämfört detta med att köpa ett HD 5870. Nu har man dock tagit upp det intressanta ämnet med att blanda olika modeller av grafikkort, något Crossfire på pappret skall ha bra stöd för.



Det man provar att göra är att sammanföra ett HD 5770 från Asus med ett HD 5750 från PowerColor. Denna uppsättning ger totalt 1520 ALUs, 76 TMUs and 32 RBEs vilket alltså bör leverera teoretisk beräkningskraft i paritet med ett ett HD 5870 som har 1600, 80, 32 som motsvarande siffror. Det man vill testa är naturligtvis hur långt utveckling har kommit sen crossfire och SLI lanserades och det krävdes identiska kort med identiska bios för att kunna köra. Har man nu möjligheterna till att köpa till kort efterhand även om man inte får tag på exakt samma modell? En uppsättning av ett HD 5770 och ett HD 5750 är också betydligt billigare än ett ensamt HD 5870, vilket gör jämförelsen ännu mer intressant.


För att i korthet presentera resultatet i deras undersökning har AMD/ATI arbetat mycket bra med att möjliggöra samkörning av olika kort från olika tillverkare, speciellt i nyare spel. Detta är mer än vad man kan säga att Nvidia gjort. Vi rekommenderar en läsning av Xbits artikel som på ett fördömligt sätt presenterar hela jämförelsen.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid