CD Projekt har nu återskapat Blade Runner-spelet från 1997 som tidigare knappt gick att få tag på och vars källkod tappats bort. Projektet tog företaget åtta år att färdigställa och nu hittat det klassiska spelen sin väg till GOG.

Speltiteln baserad på filmen Blade Runner finns nu tillgänglig igen. Spelet som först utvecklades av Westwood och lanserades år 1997 har varit knepigt att få tag på under de senaste åren. Nu har dock CD Projekt efter en åtta år lång process fått spelet till sin plattform GOG.

Spelets handling utspelar sig parallellt med originalfilmen och introducerar en rad nya karaktärer. Spelaren axlar rollen som Ray McCoy från Los Angeles-polisen vars uppdrag är att jaga replikanter. Sen att spelet på måfå valde vilka karaktärer i spelet som var replikanter och i princip alltid gav spelarna ett dåligt slut är en annan femma.

Speltiteln har varit nästintill omöjlig att få tag på i digitalt format och några uppdaterade nyversioner har även det varit något av en önskedröm. Spelets källkod försvann nämligen under en flytt år 2003 vilket har gjort det extremt svårt att återlansera titeln.

GOG förklarar hur företaget tillsammans med ett lag av programmerare spenderat åtta år med att återuppbygga spelet från fysiska skivor. Ett ScummVM-program likt det som användes när klassiska speltitlar från LucasArts återuppbyggts har använts även här. På så vis har utvecklarna kunnat återskapa Blade Runner i digitalt format som nu finns tillgängligt via GOG.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid