BlackBarry Torch blir den första modellen på marknaden med Research in Motions nya BlackBerry 6 operativsystem. Torch kommer utrustad med en stor pekskärm men även ett utdragbart QWERTY-tangentbord för att främja professionella användare.

BlackBerry har som bekant tappat en hel del marknadsandelar de senaste åren men man är fortfarande eftertraktad på företagsmarknaden, en position man hoppas befästa med sitt nya operativsystem och den nya modellen Torch.

Adept for socially connected consumers and packed with the tools business customers love, the new handset is the world’s first smartphone to combine a BlackBerry® keyboard with a full touch screen experience.

BlackBerry Torch kommer med en 3,2-tums pekskärm med en upplösning av 360×480 pixlar. Tangentbordet är utdragbart och ska vara effektivare när man använder telefonen till att skriva e-post eller annan textredigering.

blackberry-torch-slider

Under skalet hittar man en CPU på 624 MHz samt 512MB RAM. 4GB inbyggt lagringsminne samtidigt som ett microSDHC-kort kan användas för att utöka lagringskapaciteten ytterligare.

Andra intressanta funktioner är en optisk trackpad, 3,5-tums ljudutgång, 5MP kamera, 802.11n WiFi samt stöd för Bluetooth 2.1.

BlackBarry 6 har i sin tur ett helt omarbetat användargränssnitt med flera hemskärmar och en betydligt rappare webbläsare än i tidigare versioner av operativsystemet. RIM har också sett till att integrera sociala medier i telefonen som Twitter, Facebook och Windows Live Messenger.

Prisuppgifter och tillgänglighet i Sverige är ännu inte fastslaget.

HomeScreen-AllView-Opened

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Andreas GLady Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Lady
Medlem
Lady

Kanske blir en sådan, då man inte gillar tuchmobiler.
Man skickar mindre sms med sin htc hero, vilket har fått sin särbo att gå i taket då man sällan hör av sig 🙂

Andreas G
Medlem

[quote name=”Lady”]Kanske blir en sådan, då man inte gillar tuchmobiler.
Man skickar mindre sms med sin htc hero, vilket har fått sin särbo att gå i taket då man sällan hör av sig :)[/quote]

Menar du att touch-mobiler är den nya faran för moderna förhållanden? 😀