Just nu pågår så kallade Black Week och enligt Klarna ska den svenska e-handeln ha satt nya försäljningsrekord detta år. Detta med elektronik som den absolut populäraste kategorin för onlinehandeln under årets reavecka.

Årets Black Week har tagit ett rejält kliv uppåt jämfört med år 2019. Enligt en rapport från Klarna ska den svenska e-handeln ha satt nya rekord inför säljfesten Black Friday.

Enligt Klarna ska de två första dagarna under så kallade Black Week ha sett en ökning med 67 procent jämfört med samma dagar under föregående år. Måndagen såg en ökning på 70 procent och tisdagen en ökning på 64 procent.

Klarna ser även en markant ökning av e-handeln från seniorer, personer som är 66 år eller äldre. Inom denna åldersgrupp ska onlinehandeln ha ökat med hela 102 procent jämflrt med 2019.

Elektronik klart populärast

Klarnas siffror pekar mot att det är elektronik som är den absolut starkaste produktkategorin under årets handelsfest. Klarna nämner inga exakta typer av elektronik som populärast. Däremot har kategorin ökat med 112 procent jämfört med fjolåret. Efter elektronik på förstaplats i popularitet kommer barnprodukter och sedan smycken & accessoarer.

Sett till de produktkategorier som ökat mest jämför med 2019 är det elektronik med sin 112 procents ökning som tar förstaplatsen även här. Andraplatsen ockuperas av hem & trädgård som ökat med 75 procent och sedan sport & fritid som sett en ökning med 74 procent.

Onlinehandeln

Black Week och Black Friday har fått ett allt större fotfäste i Sverige under de senaste åren. Just 2020 är även det något utöver det vanliga med den rådande pandemin. Människor råds till att inte trängas i varuhus. Således har vi onlinehandeln som en slags räddare i nöden för den som letar julklappar och varor till reducerat pris.

Huruvida den ökning vi sett i år jämfört med 2019 kommer att hålla i sig även nästa år är något som återstår att se. Klart står dock att onlinehandeln blir allt starkare i Sverige och att elektroniken fortsätter gynnas av den positiva trenden.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid