Årets Black Friday-rea innehåller inte jättemånga superdeals på hårdvara och andra komponenter. Allt hopp är dock inte borta och det finns faktiskt ett par erbjudanden som kan vara värda att ta en extra titt på.

Med en rådande kretsbrist som håller hårdvarumarknaden i ett strypgrepp och bluffreor som är vanliga än man tror är det svårt att hitta faktiska reor under Black Friday. Det betyder inte att vi står helt utan bra erbjudanden under handelsfesten. Är man lite extra noga och granskar prishistoriker, jämför butikers ”reapriser” med andra butikers prislappar och har lite is i magen kan man faktiskt hitta ett par bra deals.

Under reor som Black Friday är det extra viktigt att vara vaksam. Är det nedsatta priset verkligen ett nedsatt pris? Eller har återförsäljare sakta höjt priset under flera månader för att sedan erbjuda en ”rea” nu under årsslutet?

Enligt Pricerunner som utfört en egen analys av årets Black Friday är 31,7 procent av erbjudandena så kallade bluffreor. Alltså att priserna har blåsts upp under de senaste månaderna för att sedan se bättre ut under tillfällen som Black Friday. De värst drabbade kategorierna ska vara webbkameror (66,7%), stationära datorer (62,5%), bildskärmar (59,1%) och inte helt förvånansvärt grafikkort (50%). Generellt inom datorer och hårdvara ska 16,9 procent av priserna vara nedsatta och dem genomsnittliga rean ligger på 18,3 procent.

Prisvärd router från Asus

Först ut har vi routern RT-AX58U från Asus. Denna finns just nu att hitta med cirka 400 kronor bortskalat från ordinarie pris. Här ser vi stöd för tekniker som WiFi 6, Mu-mimo och Asus Aimesh.

Hitta bästa pris på Prisjakt (Affiliate)

 

Testad NVMe från Samsung

Samsung 970 Evo Plus med två terabyte lagringskapacitet. Vi har tidigare testat enheter med lägre kapaciteter ur samma serie och vår lagringsexpert fick ett positivt intryck. Den som letar snabb lagring för spelbiblioteket har således en deal som kan vara värd att ta en titt på.

Hitta bästa pris på Prisjakt (Affiliate)

 

Fräscha upp minnet

DDR5 är tyvärr lite för nytt och ovanligt än så länge för att dyka upp i några ordentliga reor. Däremot finns det några erbjudanden att hitta för DDR4-minnen som de flesta använder idag. Till exempel 16 gigabyte minne från Kingston i form av två moduler med åtta gigabyte per modul och CL 17 för ett rimligt pris.

Hitta bästa pris på Prisjakt (Affiliate)

 

Se bra deals, hör bra deals

Den som letar nytt headset gör rätt i att ta en titt på HyperX Cloud II i sitt trådlösa utförande som just nu finns att införskaffa för under tusenlappen. Dessa är ett par slutna over-ear hörlurar som är lagom ljudisolerade och erbjuder simulerat 7.1-surroundljud för den som vill försöka få lite bättre inlevelse i sina spel.

Hitta bästa pris på Prisjakt (Affiliate)

 

Stor OLED-TV från LG

Har du gått och väntat på att OLED-baserade TV-apparater ska komma ner lite i pris? De är fortfarande inte lika billiga som LCD-apparater men just nu finns LG:s OLED55C15 för under 12 000 kronor vilket är lågt för en OLED-TV på 55 tum. Här ser vi även 120 Hz uppdateringsfrekvens, Dolby Vision, HDR10, Miracast och AirPlay 2.

Hitta bästa pris på Prisjakt (Affiliate)

 

Kompakt mekaniskt tangentbord

Ducky är välkända för sina tangentbord och just nu finns deras kompakta modell One 2 SF med röda Cherry MX-brytare att införskaffa för 1 090 kronor. Inte illa för ett smidigt tangentbord vars brytare fungerar mycket väl för både arbete och spelande.

Hitta bästa pris på Prisjakt (Affiliate)

 

Snabb 1 440p-skärm med IPS-panel

Ännu en produkt från LG med nedsatt pris är deras bildskärm UltraGear 27GP850. Här ser vi en 27 tum stor datorskärm med IPS-panel, uppdateringsfrekvens på 180 Hz och en svarstid på en millisekund. Den erbjuder även två USB 3.0-portar, möjlighet att justera i höjd, roterbar och vinklingsbar för optimal position.

Hitta bästa pris på Prisjakt (Affiliate)

Suget att öppna plånboken utan att tänka sig för blir lätt extra stort under Black Friday och mellandagarna. Håll lite is i magen så går det faktiskt att hitta riktiga deals.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid