Small preview image

Chassimoddaren Will Urbina har nyligen slutfört sitt senaste projekt som går under namnet Black Dwarf. Det hela är en nätverksbaserad lagringsenhet som med åtta stycken 2TB hårddiskar har en maximal lagringskapacitet på 16TB. Det som är mest spännande är dock uppbyggnaden av detta egendesignade lagringschassi som tog över 100 timmar att slutföra och som onekligen blivit ett imponerande slutresultat.



De komponenter som används är ett minimalt ECX-moderkort med en integrerad Atom N270 CPU som tillsammans med ett åtta-portars HighPoint Rocket RAID 2680 kontrollerkort driver de totalt 10 lagringsenheter som hittas i systemet. Utöver åtta stycken WD 2TB hårddiskar finns även en 320GB hårddisk för operativsystemet samt en 30GB Vertex SSD för att cacha visa av filerna.



Resultatet är en mycket slimmad lagringslösning som i en RAID 5-konfiguration ger en effektiv lagringskapacitet på 12,7 TB och når datahastigheter på 266 MB/s vid läsning, respektive 88 MB/s vid skrivning.



Här finns en så kallad time-laps video som komprimerat 100 timmars arbete till en 6 minuters video. Något som även visar Wills arbete med film och video. Vilket var en av de största anledningarna till behovet av en ordentlig lagringsenhet.




 


Mer information om Black Dwarf går att hitta på willudesign.com.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments