OBS! Sista tävlingsdagen! BitFenix Prodigy har på bara några få dagar blivit ett riktigt stjärnskott på chassimarknaden. Det stora Mini-ITX chassit har nu anlänt till testlabbet och förutom en liten snabb videogenomgång har vi lyckats få tag i två extra exemplar som nu ska tävlas ut bland våra medlemmar.

BitFenix Prodigy är ett Mini-ITX chassi som riktar sig mot gamers. Chassit har betydligt större mått än de flesta modeller i klassen, men det finns också betydligt mer utrymmer för prestandakomponenter. Eller vad sägs om upp till 9 st. 2,5-tums platser, en 230mm fläkt i frontpanelen, utrymme för 240mm radiatorer och täckning för grafikkort i high-end klassen.

Vi kommer att gräva djupare i BitFenix Prodigy den närmaste veckan och inte vila förrän vi åtminstone försökt få chassit att svettas ordentligt. Ett av de första vita exemplaren som överhuvudtaget tillverkats av BitFenix Prodigy har hittat in i testlabbet och vi passade på att sätta härligheten framför kameran och kan även bjuda på en trevlig överraskning. Tillsammans med BitFenix kommer vi att tävla ut två Prodigy-chassi på Facebook, som ett sätt att ge tillbaka för det stöd vi fått under året bland våra Facebook-medlemmar.

Tävlingen som kommer att starta under fredagskvällen går till på följande sätt;

BitFenix_Prodigy_BW

  1. Svara på vår Facebook-poll ”Vilken färg är Prodigy snyggast i, svart eller vitt?” (OBS! Det finns inget rätt eller fel svar!)
  2. Skriv en kommentar under pollen på Facebook där ni berättar vad just Du kommer att använda Prodigy-chassit till om du vinner.

 

För att vara berättigad till tävlingen ska man även ”Lika” NordicHardware och BitFenix Facebook-sidor. NordicHardware och BitFenix tävling pågår till den 8 juni 24.00, efter det kommer en enhällig jury från BitFenix och NordicHardware utse två vinnare. Vinnarna får givetvis välja vilken färg man föredrar på sitt chassi, Lycka till!

Observera att tävlingen endast är öppen för boende inom Sverige och att eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

11
Leave a Reply

Please Login to comment
11 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
FlygfäAnton KarmehedTempelctrlnussse Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gabriel Ståhl
Medlem
Gabriel Ståhl

Kan ni testa det fokuserat på tystnad? Tex går det att köra cpun passivt med en tornkylare. Hur långsamt går fläkten etc

nussse
Medlem
nussse

Ser ut som en riktigt trevligt lite dator. Med en http://www.aquatuning.se/product_info.php/info/p10367_Phobya-G-Changer-240-Ver–1-2-Svart.html i toppen och en http://www.aquatuning.se/product_info.php/info/p9272_Phobya-Xtreme-200.html i fronten lär man kunna få en både snabb och tyst lite rackare 🙂

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Hoggaforfan”]Kan ni testa det fokuserat på tystnad? Tex går det att köra cpun passivt med en tornkylare. Hur långsamt går fläkten etc[/quote]Ljudnivån är mycket viktig för oss. Det är svårt att göra riktigt bra ljudmätningar så kan inte lova att vi kör en rejäl genomkörare på det sättet. MEN tanken är att trycka in riktigt tunga grejer och se hur låg ljudnivå vi kan få systemet att hålla utan att temperaturerna skenar.Så lita på att det blir fokus på ljudnivån, själv är jag väldigt spänd på att se vad 230mm fläkten i fronten kan göra, den har potential att… Läs hela »

Tempel
Medlem
Tempel

Ett miditower men med plats bara för ett miniITX :-/ Ok, det har en del snygga lösningar men det är apstort ju.

Prodigy och ett annat miniITX chassi med plats för fullstort ATX-nätagg samt ett minitower med plats för ATX-moderkort.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=1268167,453812,807663

Prodigy : 250 × 404 × 359 mm SEK 698
PC-07 : 193 × 280 × 208 mm SEK 488
Arc Mini: 210 × 395 × 486 mm SEK 688

Förstår inte fuzzen om det faktiskt.

ctrl
Gäst
ctrl

yttre designen tror jag. Har ett Tj08e och tror det är mindre med. fast det är ganska trångt med de delar jag kör.

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Tempel”]Ett miditower men med plats bara för ett miniITX :-/ Ok, det har en del snygga lösningar men det är apstort ju. Prodigy och ett annat miniITX chassi med plats för fullstort ATX-nätagg samt ett minitower med plats för ATX-moderkort. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=1268167,453812,807663 Prodigy : 250 × 404 × 359 mm SEK 698PC-07 : 193 × 280 × 208 mm SEK 488Arc Mini: 210 × 395 × 486 mm SEK 688 Förstår inte fuzzen om det faktiskt.[/quote]Det är verkligen inget litet mini-ITX chassi och personligen känner jag också att det är på gränsen till för stort för att kallas ett vanligt… Läs hela »

Tempel
Medlem
Tempel

Först när jag såg bilden på chassit och dig var tanken, fan vad liten & tunn Anton är 😀 Jo, det har en trevlig layout men med nån mm till så hade dom kunnat trycka dit 4 slotplatser och du kunde fått i ett µATX kort i det. Då hade det blivit ännu mer intressant imho, då det ändå i princip har storleken för det. PC07 är litet, har ju ett själv och det var inte helt smidigt tack vare att det är så trångt när man skruvade i det men gumman är verkligen nöjd med den och det E-450-moderkort… Läs hela »

Anton Karmehed
Admin

Haha tack Tempel! ^^
Jag är väl iofs ingen brunbjörn direkt, men chassit är faktiskt ganska stort som sagt! 😉

Mja jag tror det skulle behövas mer än några millimeter, man skulle även behöva ändra hela chassidesignen så att mobot fästes vertikalt och då blir det en helt annan grej så vet inte om jag kan hålla med dig där riktigt faktiskt. Det är trots allt drygt 7cm extra på båda håll.

Ja PC07 är ju garanterat ett bra och prisvärt chassi för mindre system!

Ja det gör faktiskt jag med, ska bli intressant att se hur chassit presterar i skarpt läge.

Flygfä
Gäst
Flygfä

När kommer det riktiga testet? Väntar ju som en dåre på testet!

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Flygfä”]När kommer det riktiga testet? Väntar ju som en dåre på testet![/quote]
Sorry Flygfä! Det har kommit semestrar och felande komponenter i vägen men det dyker upp vilken dag som helst! 😉

Flygfä
Gäst
Flygfä

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”Flygfä”]När kommer det riktiga testet? Väntar ju som en dåre på testet![/quote]
Sorry Flygfä! Det har kommit semestrar och felande komponenter i vägen men det dyker upp vilken dag som helst! ;)[/quote]

Super! Kommer bli intressant att läsa, då jag funderar på ett sådant bygge med ett Gigabyte GTX 670 Windforce och en 3770K.

Ni som lekt med chassit och testat olika moderkort, är det värt att lägga de extra pengarna på ASUS P8Z77-I-Delux istället för ASRock Z77-ITX, jag menar då pga cpu sockelns placering och därmed möjlighet till kylning.