BitFenix har nu introducerat sitt andra datorchassi på marknaden. Survivor kunde skådas redan tidigare i somras på Computex men har nu mognat tillräckligt för att vara värdig en officiell lansering. BitFenix har denna gång satsat på ett mer slimmat och anonymt format, en skön kontrast till kolossen Colossus.

BitFenix Survivor ska som namnet anspeglar vara ett chassi som tål lite tuffare behandling och återigen är det med fokus på LAN-party eller andra event där datorn ska lämna sin trygga vrå i hemmet.

”Will you be able to throw it in front of a moving bus or down the stairs? No, but you won’t have to worry about damaged hardware while driving to your friend’s house or LAN party”.

Chassits rundade kanter tillsammans med en speciell ytbehandling ska hålla både datorns komponenter och själva panelerna i fint skick. Inte helt oväntat bjuder BitFenix återigen på lite LED-ljus, men denna gång är det i logotypen där man med en enkel knapptryckning kan stänga av eller på ljuseffekten. Det finns även reglage för att aktivera LED-dioder i den stora 200mm fläkten som hittas i framkant av chassit.

survivor_45

Gömda bakom en panel i ovankant av chassit hittar vi alla reglage men även in- och utgångar av olika slag. Bland annat för ljud men även eSATA och USB 3.0 portar (Inte i Core-versionen). I takpanelen hittar vi även ett smidigt bärhandtag när det blir dags att flytta maskineriet.

Trots chassits relativt små mått, 230x502x510 mm (BxHxD) finns det plats för upp till sju stycken 3,5-tums hårddiskar, eller för den delen nio stycken 2,5-tums enheter. Chassit har även utrymme för två stycken 200mm fläktar och kommer förberett för kabeldragning, hål i för CPU-kylarinstallation och verktygslös design.

BitFenix Survivor ska finnas i butiker i början av oktober, priserna väntas landa på runt 1 250 kronor inklusive moms för BitFenix Survivor medan budgetmodellen BitFenix Survivor Core blir din för 930 kronor inklusive moms.

survivor_top_io survivor_back
survivor_handle survivor_top
survivor_side_closed survivor_side_opened
Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
ctrlAnton KarmehedKvicken Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Kvicken
Medlem
Kvicken

gillar den stilrena designen, och om hantaget håller för att bära runt 20kg är det otroligt smidigt om man ska dra och lana.

ctrl
Gäst
ctrl

Är personligen anti stora chassin nu för tiden. Men kanske beror på att man numera faktiskt får bra moderkort på mATX storleken.