Nystartade chassitillverkaren BitFenix har så slutligen släppt på mediaembargot för sitt datorchassi Colossus. BitFenix har vid flera tillfällen visat bilder och avslöjat en del funktion för chassit men nu har vi fullständig information och en drös med bilder att ta del av.

Colossus är som alla BitFenix kommande produkter utvecklade speciellt för gamers och detta fulltower chassi lär stå stadigt under de flesta skrivbord. Colossus stödjer moderkort med E-ATX formfaktorn och mäter 245 x 558 x 582 mm. Chassit kommer i två färger, svart eller vitt, och med ett LED-ljussystem som kan växlas mellan blått, rött samt ställas för en pulserande effekt.

Under skalet hittar man utrymme för allt från sju stycken 3,5-tums hårddiskar till en handfull bastanta kylfläktar. Två 230mm fläktar flankeras av två i sammanhanget små 140mm fläktar.

BitFenix Colossus  
Material SECC, ABS
Färg (Int/Ext) Svart/Svart eller Vit/Vit
Dimensioner (BxHxD) 245 x 558 x 582 mm (ATX Full Tower)
Mooderkortsstorlek Mini-ITX, mATX, ATX, E-ATX
5.25″ enheter x 5 (1 x extern 3.5″)
3.5″ enheter x 7
2.5″ enheter
x 7 (i vanliga 3.5″ platser)
Kylning fram
1 x 230mm
Kylning bak
1 x 140/120mm (tillval)
Kylning sidpanel n/a
Kylning top 1 x 230mm (or 1 x 140/120mm tillval)
Kylning botten
1 x 140/120mm (tillval)
PCI  platser
8 (vertygslösa)
I/O 2 x USB3.0, 2 x USB2.0, eSATA, Audio
Nätaggregat PS2 ATX (monteras i botten)

Annan intressant funktionalitet är ett låsbart utrymme för tillbehör, kabeldragning som ska förhindra stöld av möss eller tillbehör, en integrerad fläktkontroller samt USB 3.0, eSATA och ljudutgångar.

”With Colossus, we focused on how gamers and PC enthusiasts were interacting with their computers on a daily basis, and crafted a PC chassis that actually helps to enhance their computing experience,” kommenterade David Jarlestedt, Bitfenix produktchef

Innuti datorlådan hittar vi även genomtänkt kabelhantering, hål för kylarmontering i moderkortsplattan samt specialutvecklade moderkortsdistanser. BitFenix skeppar Colossus med BitFenix LockDown, ett tillbehör för att spänna fast grafikkortet så det inte skadas under transport. Prislappen landar på motsvarande 1 600 kronor inklusive moms och chassit ska finnas på marknaden i slutet av september.

colossus_black_blue_s3 colossus_white_red_s3
colossus_black_inside colossus_white_cable_management
Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Dr.BlueAnton Karmehed-Tjalve-Tempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Hideous!

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Den var ju inte så vacker. Men den ser t att ha funktioner i alla fall. Jag gillar USB3 stödet 🙂

Dr.Blue
Medlem

Efter jag fyllde 20 slutade jag tycka det var häftigt med LED´s. Idag skulle jag skämmas att sätta ett sådant chassi i mitt hem.

Medlem
Marre

[quote name=”Dr.Blue”]Efter jag fyllde 20 slutade jag tycka det var häftigt med LED´s. Idag skulle jag skämmas att sätta ett sådant chassi i mitt hem.[/quote]

Led:arna går att släcka… Men det bli ändå inte vackert.
De siktar väl på 9+ med en pappa som har råd , men inte hade då…
Revange of the the never-was geek!