Under Computex sista dag fick vi på Nordichardware möjligheten att besöka det nystartade företaget BitFenix. Vi fick då en unik möjlighet att känna på deras kommande chassin och se lite av allt spännande de har på gång!

Vi har tidigare skrivit om det intressanta företaget Bitfenix. Speciellt roligt är det så klart att det är svenska David Jarlestedt som är Product manager för företaget. Anledningen till företagets grundande var att få möjlighet att till 100% få förverkliga den kreativitet och de lösningar de själv ville ha. Det råder ingen tvekan om att det är ett innovativt företag och både de chassin vi på NordicHardware fick möjlighet att se såg spännande ut.

Bitfenix

Det första är fulltower-chassit Colossus. En mastig pjäs som ser otroligt pampig ut med sina blå LEDs och vita stil. Den vita produkt vi fick se på Computex är ännu inte helt spikad, men en svart ska enligt David se minst lika häftig ut och vara den första produkt som når marknaden. På Bitfenix är man så klart väldigt måna om gamers, eftersom det är ur denna kultur man själv kommer. Prestanda, användarvänlighet kommer därför vara ledord. Vi blev bland annat visade ett exempel på detta: Ett kabeldragningssystem för kablar till de saker du kopplat in till din dator. De går med hjälp av detta att dra snyggt och stilrent från chassits USB eller ljud-utgångar och dessutom låsa fast. Tanken är att du skall hålla datorn snygg samtidigt som du på ett LAN inte behöver oroa dig för att obehöriga kan springa iväg med tex ditt nya dyra headset. Det är denna typ av funktionalitet man vill föra till marknaden.

Det andra chassit som ligger lite längre från produktion är ett matt-svart midtower-chassi som ger maximal kylningsförmåga samtidigt som det behåller en stilren design. Med nät på sidorna får du maximalt luftflöde samtidigt som chassit skall vara lätt att bära med sig och lätt att montera i.

Bitfenix

Bitfenix menar att företaget byggs kring innovation och att hålla fast vid sina rötter: gamern. Man har redan fler spännande produkter i pipelinen och vi väntar så klart på mer information om dessa. Det vi sett hittills ser helt klart lovande ut, men det återstår att se hur BitFenix produkter klarar sig när de når ut på den konkurrenskraftiga marknaden.

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Henrik BerntssonAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Anton Karmehed
Admin

Det tragiska är att funktioner som fastlåsta möss och hörlurar faktiskt är något som förmodligen kommer att vara användbart. Det är ju tyvärr många, särskilt på stora LAN, som inte vet vilka grejer som är deras egna..

Men i övrigt ska det bli kul att se mer av BitFenix. Gillar personligen att man verkar hålla en relativt stilren design trots att man satsar på gamers, något som inte alltid brukar gå hand i hand. 🙂

Andreas G
Medlem

[I]"Hej!

Tack för din förfrågan.

ZTE Blade är tillfälligt slut i lager men så fort denna inkommer kommer telefonen att skickas till er.

Med vänlig hälsning "[/I]

Standardsvar från Telia. Jag tvivlar allt mer…

Henrik Berntsson
Admin

ser klart intressant ut! 🙂 kylning och stilrenhet är ju något man själv är svag för, ska bli roligt att se vad de kan göra för oss entusiaster. David Järlestedt har ju varit med i branschen ett tag (David jobbade tidigare bland annat som marketing manager för ABIT som bekant fokuserade hårt på entusiaster och överklockare) 🙂 och kan säkerligen se ur konsumentens synvinkel