Kryptovalutan Bitcoin har nu nått ett rekordhögt värde, det senaste året har valutan skjutit i höjden och en Bitcoin är nu värd 10 000 dollar.

Kryptovalutor har varit en riktigt stor grej under 2017. Den stora bristen av grafikkort på butikshyllorna har till exempel skyllts på det stora intresset från personer som vill bygga system för att ta del av kryptovalutornas stigande värde.

Den största digitala kryptovalutan Bitcoin har under året sett sitt värde stiga lavinartat. I januari månad hade valutan ett värde på omkring 1 000 dollar och under de tre senaste månaderna har värdet stigit från 3 000 dollar till smått tokiga 10 000 dollar. En ökning på hela 1 000% detta år.

Statistiken kommer från hemsidan CoinMarketCap som även visar att värdet på den näst största digitala kryptovalutan Ethereum närmar sig 500 dollar.

Det totala värdet för den sammanlagda mängd digitala kryptovalutor ute i det vilda har nu nått över 300 miljarder dollar. Ethereum står för 45 miljarder dollar av detta värde och den tredje största av dessa valutor, Bitcoin Cash har ett totalt marknadsvärde på 26 miljarder dollar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid