Produktbilder och de fulla specifikationerna för Biostars kommande moderkort X570 Racing GT8 utvecklat för tredje generationens Ryzen-processorer från AMD har nu läckt ut.

Biostar verkar ha varit lite för ivriga och orkade inte vänta till årets Computex-mässa för att börja visa upp kommande moderkort utvecklade för AMD:s kommande Ryzen-processorer ur 3000-serien som baseras på den nya arkitekturen Zen 2.

Enligt hemsidan Videocardz ska Biostar ha uppdaterat sin produktkatalog med en tidigare okänd moderkortsmodell vid namn X570 Racing GT8 vilket förväntas bli en av tillverkarens flaggskeppsmodeller för den nya styrkretsen.

Biostars produktbild visar på ett monokromt färgschema med ett svart moderkort som fått ett par grå designdetaljer. Strömförsörjningen till processorsockeln sker genom en 24-pin samt en 8-pin och en 4-pin kontakt och en 12-fasers VRM-uppsättning. Modellen kommer även med tre fullstora PCIe x16-kontakter, en av dessa är en fullfjädrad x16-anslutning och de två andra fungerar som x8 respektive x4. Dessa flankeras av tre PCIe x1-anslutningar.

Moderkortet kommer med fyra platser för RAM-minne för upp till 64 gigabyte RAM. Sett till stödet för minneshastigheter listas 4 000 megahertz (MHz) som den övre officiella gränsen. En redig skillnad mot moderkortets föregångare baserad kring styrkretsen X470 vars stöd sträckte sig till 3 200 MHz.

Moderkortets batterilucka kan skådas intill IO-skölden till höger om processorsockeln. Något som förhoppningsvis gör det mer lättåtkomligt än den vanligare placeringen mellan/intill platserna för expansionskort. Sett till möjliga lagringsenheter som kan kopplas till moderkortet rör det sig om tre platser för M.2-lagringsenheter varav en av dessa har plats för fullstora enheter. Detta tillsammans med sex SATA III-anslutningar. Det går även att se att styrkretsen i sig kommer att ha möjligheten att aktivt kylas av en axialfläkt som användare kommer att kunna stänga av för ett tystare system.

När det kommer till IO-anslutningar kommer modellen med Displayport, HDMI, DVI, PS/2 och fyra USB 3.1 Gen 1-anslutningar. Även två USB 3.1 Gen 2 i form av en Typ A och en Typ C-anslutning står listade. En ensam gigabit-port och ljudutgångar för 7.1 surroundljud närvarar också på moderkortets anslutningspanel.

Biostar har i dagsläget inte avtäckt något exakt lanseringsdatum eller riktpris för X570 Racing GT8. Det finns däremot en stor chans att X570 Racing GT8 och andra moderkort baserade på den nya styrkretsen kommer att närvara vid årets Computex-mässa som går av stapeln den 28 maj.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid