Intel lanserar en helt ny processorplattform när arkitekturen Sandy Bridge presenteras i början på nästa år och för moderkortstillverkare betyder detta en ny och fräsch marknad att tjäna pengar på. Biostar fortsätter att visa uppp sina första moderkortsmodeller med Intel P67/H67-styrkretsarna, nu i konsumentkostym.

De moderkort Biostar visade upp under Computex tidigare i sommar var prototyper som under de senaste månaderna finslipats en hel del och nu ska grunddesignen vara mer eller mindre klar. Något som nu avslöjas i nya färska bilder på Biostar TSeries TP67XE samt Biostar TSeries TH67XE.

TP67XE-v55-top-copy

Det förstnämnda kortet baseras på Intel P67 styrkretsen och använder sig av det vanliga ATX-formatet. Biostar TSeries TP67XE kommer med stöd för diskreta grafikkort i både SLI och Crossfire-konfigurationer med två stycken PCIe x16-platser, men vi hittar även trevliga funktioner som USB 3.0, SATA 6,0 Gbps, eSATA, Firewire och 8-kanals ljudkrets. En 9-fasers strömförsörjning ska hjälpa till att driva processorn även vid överklockning.

Biostar TSeries TH67XE är ett micro-ATX moderkort med Intels H67-styrkrets, där vi hittar stöd för de integrerade grafikkretsarna i Intels nya processorer. Det betyder att vi förutom två PCIe x16-platser (x16/x4) har ett flertal bildutgångar direkt på moderkortet. Bland annat HDMI, DVI, D-Sub och faktiskt även DisplayPort. En 6+1 fasers strömförsörjning tar hand om processorn och dess integrerade grafikdel.

TH67XE-v50-top-copy

Moderkorten sägs börja säljas redan i december enligt OC Workbench. Vilket kan betyda att vi ser LGA 1155-system på marknaden redan innan Intels större lansering i början av nästa år.

TP67XE-v55-t-angle-copy

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid