Tillverkaren Biostar har av misstag bekräftat att den beryktade plattformen Z390 från Intel kommer att lanseras genom att nämna ett av sina Z390-moderkort i användarmanualen för en annan modell.

Sedan lanseringen av Intels processorserie Coffee Lake och den tillhörande styrkretsen Z370 har det talats om en plattform som ska ligga snäppet över Z370 i totempålen.

Nu har tillverkaren bekräftat att den ryktade plattformen mycket väl är på väg. I användarmanualen för sitt moderkort B360 GTS har Biostar inkluderat information om ett hittills icke-lanserat, eller officiellt avtäckt, moderkort: Z390 GT3.

Det namn som står skrivet tillsammans med B360 GT3S på manualens omslag är Z390 GT3. Inuti användarmanualen finnes dock information om ett moderkort med namnet Biostar Z390 Racing GT5.

Enligt manualen ska Racing GT5 komma med stöd för processorer som har ett maximalt TDP-värde på 95 watt (W). Något som kan vara en markör för i vilket område av strömförbrukning Intels ryktade kommande Coffee Lake-processorer hamnar i. Moderkort med styrkretsen Z390 kommer å andra sidan att ha stöd för överklockning av processorer, något som inte bara kan ge en prestandaskjuts, utan även ökar strömförbrukningen.

Det nämns ingenting om ett möjligt lanseringsdatum för Z390, eller ytterligare information om Intels ryktade 8-kärniga processor i användarmanualen. Det gäller fortfarande att ha is i magen och vänta på att Intel officiellt ger mer information om plattformen och de tillhörande processorerna.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid