Det är vad de senaste uppgifterna säger i alla fall då ansvarige för CES (Consumer Electronics Show) sagt att Bill Gates ska göra ett framträdande som talare innan CES startar i januari 2005. Ingen vet ännu exakt vad Bill Gates kommer ta upp i sin keynote men med stor sannolikhet blir det ett officiellt tillkännagivande av Microsofts kommande spelkonsol Xbox 2.


”The Xbox 2 announcement, which was originally rumoured to be planned for the Game Developer’s Conference earlier this year, is now hotly tipped to feature in Gates’ keynote, after the GDC announcement turned out to be regarding Microsoft’s XNA development platform.”


Det verkar med andra ord vara hög tid för Microsoft att avslöja sina planer för Xbox 2 och det ser nu ut att kunna bli den 5 januari 2005 som vi kan få mer information om den efterlängtade konsolen.


Vi har redan sett flera uppgifter angående Xbox 2 och dess hårdvara som väntas omfatta en multicore lösning av IBMs Power5-processorarkitektur och med en grafikkrets från ATI, R500.


Den 5 januari 2005 får vi kanske allt svart på vitt och om uppgifterna om en sen 2005 lansering stämmer är det snart bara ett år kvar tills Xbox uppföljare når marknaden, med dunder och brak vågar vi gissa.


Källa: GamesIndustry.biz

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid