En av Microsofts grundare, Bill Gates som sitter i styrelsen för Microsoft gick ut med att han var nyckelpersonen bakom uppköpet av Skype som förspråkade detta och uppmanade andra styrelsemedlemmar att stödja det. Uppköpet gick på totalt 8.5 miljarder dollar och är företagets dyraste förvärv någonsin.

Bill Gates är inte längre VD för Microsoft utan det är en position han överlämnat till Steve Ballmer, men han är fortfarande styrelseordförande och har därför sitt att säga till om. Enligt Gates själv var det han som förspråkade uppköpet av Skype. Att han pratar öppet om detta tyder på att han mötte motstånd i styrelsen men det är ingenting vi ska spekulera allt för mycket i.

Bill_Gates

Under intervjun hos BBC sa Gates att han tror det är en riktigt bra deal för både Microsoft och Skype och kan knappt vänta på vilka innovationer båda företagen kan komma på tillsammans. Vi vet sedan tidigare att Skype ska integreras i nästan samtliga produkter från Microsoft, och nu när den mobila marknaden för smartphones och surfplattor blommar tror Gates att videokonferenser och samtal verkligen är framtiden speciellt inom företagsvärlden.

Fram till dess att vi ser Skype integrerat i någon av Microsofts produkter är det svårt att uttala sig om hur bra affären var, men för ett företag som ligger efter på den ultramobila fronten och har gjort många mindre lyckade försök med internetbaserade tjänster kan Skype faktiskt ses som ett bra köp då de fick med 663 miljoner användare som är registrerade hos Skype.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid