Det är knappast ovanligt att rykten kring att Bill Gates har för avsikt att återvända vid rodret på företaget Microsoft han var med och grundade. Men i en intervju framgår det att han inte har några planer på detta, och är rätt nöjd med sin deltidsinsats han gör där som styrelseordförande.

Gates jobbar inte aktivt hos Microsoft sedan flera år tillbaka, utan gör sin del inom företaget på deltid som styrelseordförande. Det har länge cirkulerat rykten om att Steve Ballmer ska bli ersatt eller avgå, och att Gates vill styra företaget igen. Men han är nöjd med hur det är idag, han är fortfarande en del i bolaget och ger företagets ledning rådgivning men arbetar som sagt inte aktivt. Som det är idag arbetar han med Bill & Melinda Gates Foundation en stiftelse vars syfte är att förbättra sjukvården och reducera fattigdom världen över.

”I’m part-time involved with Microsoft, including even being in touch this week to give some of my advice but that’s not going to change – the foundation requires all of my energy and we feel we’re having a great impact.”

Han passade samtidigt på att istället prata om den nu bortgångna Steve Jobs som var med och grundade Apple. Steve Jobs och Bill Gates kan båda beskrivas som grundarna av persondatorn, även om de båda hade olika tillvägagångssätt. Gates sa att han tyckte om att jobba med Jobs och Apples mjukvara, men ansåg att Jobs var rätt hård mot Microsoft då det i slutändan blev den självklara plattformen för användare. Han beskriver ändå Jobs som en ”briljant” person och har tidigare sagt att han skulle ge mycket för att ha samma smak som honom.

”Our work at Microsoft was super successful for all good reasons but Steve made huge contributions and he actually in his last few years was a lot kinder than that but over the years he did say some tough things.[…]because the Microsoft machines outsold his machines by a lot he was always kind of tough on Microsoft, but that’s fine, he was a brilliant person.”

Gates har alltså inga ambitioner att börja arbeta som vd hos Microsoft igen, vilket sätter punkt för det kanske viktigaste kapitlet i datorindustrins historia. Den stora frågan är om vi någonsin kommer få se två lika stora ikoner och industriledare, som Bill Gates och Steve Jobs igen på PC-marknaden?

Källa: The Sydney Morning Herald

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Andreas GNewton Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Newton
Medlem
Newton

Tråkigt att ni inte skrev en nyhet om Dennis Ritchies bortgång.

Andreas G
Medlem

[quote name=”Newton”]Tråkigt att ni inte skrev en nyhet om Dennis Ritchies bortgång.[/quote]
https://www.nordichardware.se/bloggar/viewpost/44605.html 😉