Även om Bill Gates för många datorentusiaster är roten till all ondska här i världen är det nog få samhällsgrupper utanför IT-världen som håller med.
Definitivt inte i Afrika, Asien och andra områden som är hårt drabbade av svält, sjukdomar och allt annat vi välbärgade svenskar bara ser på TV.


I dessa områden kan Bill Gates ses som ljuset i mörkret och den raka motsatsen till ondska. Bill Gates och hans fru Melinda Gates driver nämligen en mycket aktiv hjälporganisation som bidrar med enorma mängder pengar till bland annat forskning för att bota allvarliga sjukdomar som sprids i många u-länder.
En av dessa sjukdomar är malaria som dödar över 1 miljon människor i världen varje år.


CNN har nu rapporterat om ännu en donation av Gates-hjälporganisation som går direkt till forskning för ett botemedel mot malaria. Donationen på 42.6 miljoner dollar (~290 miljoner SEK) betyder att Bill Gates och hans fru nu donerat över 300 miljoner dollar (2 miljarder SEK) i kampen mot malaria.
Inte illa för djävulen själv med andra ord. Vi hade gärna sett att fler av världens rikaste människor varit lika generösa och det kan vara något att tänka på när kritiken kring Bill Gates och Microsoft är som värst. 

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
ander hp Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
ander hp
Gäst

Hur har djävulen blivit rik?
tagit betatlt för programvara anda har gratis.
tagit betalt för lisens både 1 2 å 3 gånger för samma licens beroende på dåligt avtal för kunden.

tre skate smitning i usa ( att je bort pengar till rätt ställe ger skatteavdrag.

så det har kostat djävulen ca 0 kr att vara så god.