Microsofts uppkommande operativsystem som går under utvecklingsnamnet Longhorn kommer att bli en grafiskupplevelse som heter duga om vi får tro företagets presentationer och de förhandstittar som hittills blivit presenterade.
Nu i samband med Microsofts WinHEC event i Seattle har nya bilder dykt upp på några av de effekter som kommer att finnas med i operativsystemet. En medlem på Neowin.net har lyckats aktivera DWM (Desktop Windows Manager) i den senast läckta utvecklingsversionen av longhorn (Build 4070) och detta har medfört en del trevliga effekter att framträda. Bland annat drop shadows på applikationsfönster, animeringar vid öppnande av fönster och nya longhorn ikoner.


Lanseringen av longhorn ligger en bra bit in i framtiden (Betaversioner ska levereras under 2005) men det är klart intressant att se en vink av hur nästa generations operativsystem kommer att se ut.


Neowin.net kan man se flera bildexempel och även en kort videosnutt som visar fönsteranimeringarna i longhorn. De har även daglig täckning av WinHEC 2004 för den som är intresserad av vad som händer i Seattle.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid