Bilder på vad som uppges vara det kretskort som Nvidias har designat för sin kommande grafikkortsmodell Geforce GTX 1180 har nu fastnat på bild och avslöjar några av den kommande modellens specifikationer.

Nvidias nuvarande grafikarkitektur Pascal fyllde två år under våren. Det ryktas att det snart är dags för uppföljaren att ta över stafettpinnen. Exakt när detta kommer att ske är i skrivande stund oklart. Däremot har nu två bilder på vad som sägs vara kretskortet för Nvidias referensdesign för grafikkortsmodellen Geforce GTX 1180 nu hittat sin väg ut på internet.

Detta blir den andra läckan där kretskortet dyker upp på bild. Tidigare cirkulerade en bild på vad som såg ut att vara ett ofärdigt ingenjörsexemplar och nu har två nya bilder med en klarare översyn av kretskortet läckt.

Enligt Wccftech ser detta kretskort ut att vara menat för grafikprocessorn GV104 (GT104?). Medans den tidigare läckan såg ut att vara ett kretskort menat för grafikprocessorer ur entusiastsegmentet.

Bilden ovanför visar åtta platser för minneskretsar. Detta innebär att Nvidia kan använda sig av antingen åtta eller 16 gigabyte (GB) videominne på modellen. Förutsatt att tillgängligheten för de GDDR6-minneskretsar med högre kapacitet finns.

Minnesbussen uppges ligga på 256-bitar. Kretskortet som dök upp på bild i den tidigare läckan hade en 384-bitars minnesbuss samt sina minnesmoduler monterade.

Bilderna visar även att GTX 1180 kommer utrustat med anslutningar för en 8-pin och en 6-pin strömkontakt. Värt att ha i åtanke däremot var att Nvidias referensdesign av Pascal-baserade GTX 1080 hade dubbla 8-pin kontakter, men krävde bara en av dessa för att drivas.

Lanseringen av Nvidias nästa generations GTX-grafikkort är fortfarande inte bekräftad. Däremot har Nvidia själva bekräftat att ett event som går under namnet ”Geforce Gaming Celebration” kommer att hållas dagen innan årets upplaga av Gamescom-mässan. Detta kan komma att bli tillfället som dessa kommande grafikkortsmodeller officiellt avtäcks. Dock är det ingenting som är bekräftat i dagsläget.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Daniel Lundqvist Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Kul fakta: Innan kretsarna är monterade heter det ”mönsterkort”

https://sv.wikipedia.org/wiki/M%C3%B6nsterkort