Världens kraftfullaste GPU kan snart komma att dyka upp på marknaden i form av Geforce GTX Titan X. Grafikkortet som presenterades av Nvidias vd Jen-Hsung under GDC tidigare i veckan har dock inte fått några bekräftade specifikationer ännu, men nya bilder på kortet avslöjar flera intressanta detaljer.

Nvidia har redan avslöjat att Geforce GTX Titan X kommer att baseras på en ny monsterkrets som med 8 miljarder transistorer blir den största någonsin som företaget utvecklat. Tillika kommer grafikkortet utrustas med inte mindre än 12 gigabyte grafikminne, en ganska hissnande siffra för ett grafikkort med en ensam GPU.

Nvidia håller fortfarande hårt i de mer detaljerade specifikationerna för sitt kort inför den fullskaliga lanseringen senare i mars men nu dyker det upp flertalet bilder på kortet som ger flera svar.

GM200 GPU bekräftad

Först och främst verkar kretskortet som används vara identiskt med det vi sett i tidigare läckor som visat bilder av ett kort med Nvidias efterlängtade GM200 GPU. Något som mer eller mindre bekräftar att Titan X just använder sig av en GM200 GPU. Det är inte helt klart vilkan konfiguration Nvidia valt att använda i Titan X men tidigare rykten talar om totalt 3 072 cuda-kärnor, upp från 2 048 cuda-kärnor i GM204 och Geforce GTX 980.

Maximalt 250 watt i strömförbrukning

Vad vi också kan konstatera är att Nvidia utrustat Titan X med två strömkontakter, en 6-pins samt en 8-pins vilket indikerar en strömförsörjning på maximalt 250 watt. Med andra ord klart överkomligt med tanke på den prestanda som väntas levereras och återigen ett kvitto på Nvidias effektiva Maxwell-arkitektur.

Grafikkortet kommer även med dubbla SLI-kontakter för 3- eller 4-vägs SLI samt en handfull videoanslutningar i form av tre Displayport, HDMI, samt DVI-anslutning.

Det mattsvarta grafikkortshöljet ser ut att husera en liknande referenskylare som vi hittar på Geforce GTX 980 men med ett noterbart undantag, skyddsplattan på baksidan av grafikkortet saknas. Det talas om att detta kan vara ett beslut från Nvidia för att effektivisera kylningen av själva grafikkretsen eller helt enkelt visa upp sina många minneskretsar. Hur som helst är det en noterbar skillnad mot det mer inkapslade GTX 980.

Nu saknas bara prestandauppgifter på det maffia grafikkortet som väntas dyka upp på marknaden i mars månad för en prislapp på runt 13 000 kronor.

Källa: TechGage, Videocardz

Relaterade artiklar:

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
-Boris-LoppanHSven TobakSkuggan7 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Arne Berg

Är bara & hoppas på ett pris söder om 10k men det e väl bara & glömma tyckte 8k var mycke för det gamla titan så lite tveksam till detta pga priset men en får se vart det slutar & hur 390x kommer prestera osv.

Skuggan7
Gäst
Skuggan7

Alldeles för dyrt, och kylaren ser plastig ut, med tanke på priset och namnet bör den vara gjord i titan. Men jag skulle ändå aldrig köpa detta, avskyr båda lagens senaste strategi att först lansera lillchippet istället för som tidigare använda det till budgetkorten. Och sedan lansera det större chippet för en omotiverat stor hög med pengar. Har alltid varit Nvidia trogen men jag sneglar mer och mer åt andra hållet.

Sven Tobak
Gäst
Sven Tobak

Whoah! Är det verkligen bekräftat att det är ett maffia kort?! 😮

Medlem
Arne Berg

[quote name=”Skuggan7″]Alldeles för dyrt, och kylaren ser plastig ut, med tanke på priset och namnet bör den vara gjord i titan. Men jag skulle ändå aldrig köpa detta, avskyr båda lagens senaste strategi att först lansera lillchippet istället för som tidigare använda det till budgetkorten. Och sedan lansera det större chippet för en omotiverat stor hög med pengar. Har alltid varit Nvidia trogen men jag sneglar mer och mer åt andra hållet.[/quote]håller med börjde med 680 sen nu detta med 970,980 borde vart 980=960 & 970=950 & pris därefter & titan=titan.Ett nytt 980(full 200 krets eller 1 kluster avstängt) som… Läs hela »

LoppanH
Medlem
LoppanH

Önska att jag hade mer pengar än förstånd för då hade jag köpt ett bara för att, 5-6000 är dock smärtgränsen för mig.

-Boris-
Medlem
-Boris-

75W (PCIe-port)
75W (6-pin)
150W (8-pin)
Får det till maximalt 300W.