AMD Radeon R9 Nano kan bli ett av höstens mest spännande grafikkort med sin extremt kompakta design och kraftfulla Fiji GPU. Inför en stundande lansering dyker det nu upp både nya bilder av det miniatyrliknande grafikkortet samt prestandauppgifter som indikerar en prestandaökning på upp mot 30 procent från Radeon R9 290X.

Radeon R9 Nano ska med en längd på blott 15 centimeter bli det i särklass mest kompakta grafikkortet i prestandasegmentet i år och ett av de mindre på hela grafikkortsmarknaden. Trots sin begränsade storlek ska grafikkortet erbjuda rejäla prestandaresurser tack vare AMD:s nya Fiji GPU och tillhörande HBM-grafikminne. AMD har ännu inte avslöjat de exakta specifikationerna för den Fiji GPU som huserar i R9 Nano men hävdat att kortet ska leverera upp till 2 gånger mer prestanda per centimeter samt 2 gånger mer prestanda per watt än sin föregångare Radeon R9 290X.

När nu IYD.kr publicerar ytterligare bilder på kortet konstaterar man även att AMD själva avslöjar den reella prestandan i Radeon R9 Nano genom den finstilta specifikationen i sina produktpresentationer.

30 procent högre prestanda än R9 290X

Genom lite baklänges huvudräkning kommer vi fram till att Radeon R9 Nano bör leverera runt 24 bilder per sekund i prestandatestet Unigine Heaven med en upplösning på 3 840 x 2 160 pixlar och extreme-inställningar utan kantutjämning. Enligt samma specifikationer beräknas Radeon R9 290X leverera 18,4 bilder per sekund i samma test vilket betyder att R9 Nano i detta test kommer med en prestandaökning på drygt 30 procent.

Vad som onekligen är en imponerande prestandaökning för ett så kompakt och strömsnålt grafikkort ska samtidigt ses som endast en fingervisning av prestandan i R9 Nano. Unigine Heaven är ett syntetiskt prestandatest och 4K-upplösning bör vara en fördel för Fiji med dess massiva HBM-minnesbandbredd.

AMD Radeon R9 Nano kommer att lanseras under augusti månad men det är ännu oklart exakt vilket datum.

Källa: IYD.kr

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bewiseorwise Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bewise
Medlem
Bewise

Ser fint ut men tror det inte blir något köp för min del denna generation, siktar in mig på AMD’s nästa generation