Samsung väntas tillsammans med Google presentera det nya Android-operativsystemet Ice Cream Sandwich den 11 oktober. Operativsystemet ska presenteras på den senaste generationens Nexus-smartphone som ska tillverkas av just Samsung. En telefon som nu ska blivit fångad på bild och bekräftar en stor 4,6-tums skärm med hela 720 x 1 280 pixlars upplösning.

Samsung har nyligen publicerat en lockande videosnutt på YouTube där man pratar om att ”något stort är på väg”. Det verkar – som väntat – vara sant åtminstone i bildlig talan då ett nyligen läckt foto bekräftar telefonens skärm till hela 4,6 tum och en upplösning på lika imponerande 720 x 1 280 pixlar.

nexusprimescreenSamsung väntas använda sig av en Super-AMOLED-panel i den nya Nexus-telefonen och av bilderna att döma ser det ut att stämma. Ice Cream Sandwich skärmbaserade navigeringsknappar är nämligen nästan omöjliga att särskilja från den klarsvarta ramen vilket är ett tecken på mycket låg svärta i panelen. Vi inte låta bli att fundera just över fördelarna i Samsungs Super-AMOLED teknik för Ice Cream Sandwich. Med navigeringsmenyn inbakad i skärmen bör den djupa svärtan i AMOLED-panelerna göra navigeringsmenyn mindre påtaglig, ett fenomen som i alla fall undertecknad kunnat irritera sig på i Android Honeycomb vid spel eller filmtittande med LCD-baserade paneler.

Fotot som visar skärmens egenskaper talar om en upplösning med 720 pixlar i bredd och 1 184 pixlar i höjd. Vilket också bekräftar att en del av pixlarna dedikeras helt till navigeringslisten i nedankant, precis som på Android Honeycomb. Pixeldensiteten på 320 PPI som också syns i fotot ger oss en skärmstorlek på 4,6 tum och betyder att Nexus Prime får nära nog Apple Retina-klassad skärpa (326 PPI). Lite överraskande är det dock att vi inte ser samma 4,65 tums panel som i Samsung Galaxy S II HD LTE.

Om skärmen kommer att använda sig av subpixeltekniken PenTile eller en äkta RGB panel är oklart. Men det handlar troligtvis om en PenTile-baserad panel som dock bör kunna dölja sina ojämna subpixlar ganska väl i denna rejäla upplösning.

Förhoppningsvis får vi mer matnyttig information om Samsung Nexus Prime den 11 oktober. Någon som tror att det är en tillfällighet att tillkännagivandet sker 1 dag innan Apple startar försäljningen av iPhone 4S?

Källa: GSM Arena

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Anton KarmehedMcKinleydlq84Redhawk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
McKinley
Medlem
McKinley

Blir det Pentile igen, blir jag definitivt inte den som kommer att köpa denna lur eller någon annan från Samsung för den delen. Att gå från Arc till Galaxy S2, som jag gjorde var ingen fröjd för ögat alls. Allting genomsyras av blåa nyansen pentile tekniken lider av.
Hellre icke fullt som svart svärta än blåaktig nyans i precis alla färger.

Redhawk
Medlem
Redhawk

[quote name=”McKinley”]Blir det Pentile igen, blir jag definitivt inte den som kommer att köpa denna lur eller någon annan från Samsung för den delen. Att gå från Arc till Galaxy S2, som jag gjorde var ingen fröjd för ögat alls. Allting genomsyras av blåa nyansen pentile tekniken lider av.
Hellre icke fullt som svart svärta än blåaktig nyans i precis alla färger.[/quote]

Men Galaxy S2 använder sig väl inte utav PenTile Matrix?… Har själv inte sett Arcens skärm, men kan inte tänka mig att det är till Samsungs nackdel iaf.

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”McKinley”]Blir det Pentile igen, blir jag definitivt inte den som kommer att köpa denna lur eller någon annan från Samsung för den delen. Att gå från Arc till Galaxy S2, som jag gjorde var ingen fröjd för ögat alls. Allting genomsyras av blåa nyansen pentile tekniken lider av.Hellre icke fullt som svart svärta än blåaktig nyans i precis alla färger.[/quote]Som Redhawk säger så använder sig GS2 inte av PenTile och även om jag inte testat Arc i längre stunder så är Super AMOLED Plus panelen i GS2 gudomlig på de flesta sätt jämfört med de LCD-skärmar man… Läs hela »

McKinley
Medlem
McKinley

Ni har rätt, Pentile till SGS2 var fel av mig men av någon anledning så lider man fortfarande av den blåa nyansen som kännertecknar Pentile teknikens svaghet.
Jag skall lägga upp en jämförelse sen när jag kan.