Small preview image

Bigfoot Networks är nu redo att sjösätta den tredje generationen av sitt Killer NIC nätverkskort. Den första modellen lanserades redan under 2006 och var helt enkelt ett kraftfullt nätverkskort som med en egen CPU och ett Linux-baserat opterivsystem skulle ge gamers bästa möjliga spelupplevelse. Killer NIC hade sina fördelar men med ett pris på över 2 500 kronor var marknaden liten. Andra generationens Killer Xeno Pro fick ett betydligt lägre pris men fortfarande var det många som hade svårt att motivera ett köp.



Killer 2100 är tredje generationen i Bigfoot Networks familj och även om den bygger på samma grundarkitektur som Killer Xeno Pro med en 400 MHz nätverksprocessor och 128MB DDR2 RAM så finns det vissa skillnader. Kortet har samma PCI-Express x1 gränssnitt och är utrustad med en ensam Gigabit Ethernet kontakt.



Prislappen ska ligga på samma nivå som Killer Xeno Pro som man idag kan hitta för runt 1 100 kronor inklusive moms.


Det som ska kilja mest är den Linux-baserade mjukvaran samt även nya applikationer för att styra och övervaka kortet i Windows. Bigfoot Networks hoppas få ut Killer 2100 genom sina partners under de närmaste veckorna.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid