Vad som hävdas vara de slutpoäng en av AMD:s kommande ”Big Navi”-grafikkort samlat ihop i 3DMark Fire Strike Ultra menar att detta kommande grafikkort slår Nvidias RTX 3080 med över åtta procent i det syntetiska testet.

Ryktesmaskinerna inför AMD:s lansering av Radeon RX 6000-serien fortsätter gå på högvarv. Det senaste dessa spottat ut är testresultat för en av dessa ”Big Navi”-grafikkort i 3DMark Fire Strike Ultra samt en bild på vad som sägs vara ett av kortens kretskort.

Först ut har vi de påstådda prestandasiffrorna för ett av de kommande grafikkorten. Exakt vilken modell det rör sig om framgår dock inte. Det är Twitter-kontot för verktyget CapFrameX som publicerat dessa siffror. Huruvida dessa stämmer eller bara är ett PR-stunt återstår dock att se.

Twitter-kontot hävdar att denna Big Navi-krets ska ha nått en slutpoäng på 11 500. Nvidias Geforce RTX 3080 ska ha nått 10 600 poäng vilket ger AMD ett försprång på 8,5 procent. Värt att påpeka är dock att detta är ett syntetiskt test och behöver inte nödvändigtvis representera den faktiska prestandan när det kommer till riktiga speltitlar.

RX 6000-kretskort på bild?

Utöver de påstådda prestandasiffrorna har även en bild på vad som sägs vara ett kretskort för något av de kommande grafikkorten börjat cirkulera. Bilden i sig ger oss inte mycket ny information angående de kommande produkterna men bekräftar några punkter som det har ryktats om tidigare.

Kretskortet som tros tillhöra ett ingenjörsexemplar kommer utrustat med en 16-fas strömleverans. Vi ser även dubbla 8-pin strömkontakter. Bilden visar även att minst fyra videoanslutningar finns närvarande på grafikkortet. Dessa i form av två DisplayPort, en HDMI och en USB-C för VirtualLink.

En knapp för att ändra BIOS-upplagor går även att skåda. Huruvida en sådan funktion kommer bli vardagsmat hos referenskorten och de modeller partnertillverkare utvecklar får dock framtiden avgöra. Avslutningsvis ser vi hur den grafikprocessor som maskerats i bilden är flankerad av åtta platser för GDDR6-videominne.

Ännu en gång rekommenderar vi att obekräftad information, spekulationer och rykten tas med en rejäl nypa salt. AMD:s grafikkortsevent kommer att hållas den 28 oktober och vi förväntar oss få en redig skopa information angående de kommande grafikkorten då.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Thomaseron Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Thomaseron
Medlem

Det räcker med att Big Navi är 80% snabbare än 5700xt (referens) för att vara snabbare än 3080. Stämmer uppgifterna om 80CUs, bättre IPC och högre frekvens ser jag inga problem med minst 80% bättre prestanda.