Har du hittat ett par favorithörlurar du gärna använder, varesig det är för komforten eller ljudet, så kan det svida de gånger du faktiskt behöver ett headset med mikrofon. Beyerdynamics har visat upp Antlion, en kabel som förvandlar dina hörlurar till headset – men det är värt att läsa det finstilta.

Markanden för hörlurar är milavägar större än den för headset, så det är inte ovanligt att du kanske hittar ett par hörlurar utan mikrofon som faller dig mer i smaken är ett headset. Det innebär dock att du också behöver köpa en separat mikrofon om du vill använda hörlurarna i exempelvis Skype, vilket inte alltid är lika smidigt som att ha mikrofonen direkt på hörlurarna.

Beyerdynamics nya tillbehör är en kabel med inbyggd mikrofonbygel som monteras på hörlurarna och förvandlar dem till ett headset. Haken är såklart att hörlurarna i fråga behöver ha utbytbar kabel – mikrofonen är designad specifikt för Beyerdynamics egna hörlurar Custom One Pro. Dessutom är priset något avskräckande – omkring 700 kronor.

För den som vill ha en lite mer universell lösning har Antlion en liknande mikrofon som kallas Modmic. Modmic använder en separat kabel och kan fästas på mer eller mindre vilka hörlurar som helst, dock med nackdelen att du får en extra kabel att handskas med. Dessutom kommer Modmic inte säljas i Sverige i nuläget, utan måste beställas från USA för cirka 500 kronor.


Relaterade artiklar

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
alejandroFahrbot Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fahrbot
Gäst
Fahrbot

Eller så skaffar man ModMic för 300kr som fungerar till alla hörlurar.
http://www.modmic.com/

alejandro
Gäst
alejandro

Jag håller helt med, modmic 4.0 köpte jag för en månad sedan och den fästes enkelt på mina trådlösa hörlurar från sennheiser, jag är väldigt nöjd med modmicen och den tas loss enkelt pga att du klistrar bara fast ett fäste som mikrofonen sitter fast i med hjälp av en magnet. Kolla upp antlions modmic 4.0 du blir inte besviken fick hem efter 1 vecka ca.