Small preview image

När Microsoft släpper en publik beta för ett nytt operativsystem brukar intresset vara stort för att testa denna. Dock har vi än så länge inte sett samma uppmärksamhet kring betaversionerna av Microsofts Office-paket. Detta trots att det kanske är världens mest använda programvara. Nu finns i alla fall den öppna betan av Office 2010 att hämta hem.



Bland nyheterna i betan hittar vi jämfört med Office 2007 förbättrad navigation och ett något annorlunda utseende, skillnaden är dock inte så stor som den förändring vi upplevde mellan Office 2003 och 2007. Bland många andra nyheter kan det nämnas att PowerPoint nu har fått möjligheten att integrera video direkt i presentationen, alltså inte det mindre eleganta sätt vi ser idag där videos för öppnas i ett separat program.


Office 2010


I stort sett alla funktioner från stavningskontroll till smart-art ser ut att ha förbättrats i något avseende, men den intressantaste nyheten är kanske ändå vad Microsoft kalla Co-authoring. Ni kan kanske gissa vad den handlar om med hjälp av ordet. Det går alltså ut på att flera personer samtidigt skall kunna arbeta på ett dokument. Med andra ord samma idé som Google bland annat visat upp i Wave. Det återstår att se vilken av företagsjättarna som lyckas bäst.


Betan kan hämtas hem här och det färdiga programpaketet av Office 2010 förväntas lanseras under våren som kommer.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid