BenQ har lanserat sin andra generations spelskärmar i XL-serien och monitortillverkaren höjer ribban på de flesta punkter. BenQ XL2420T är en 24 tums skärm med en 120 Hz panel som också stödjer Nvidias ny 3D Vision 2-teknik. Andra nyheter är en extern kontrollenhet och CS-profiler.

BenQ har precis som tidigare samarbetat med de svenska Counter-Strike-proffsen HeatoN och SpawN som hjälpt till att optimera XL-serien för just FPS-spel som CS. De andra generationens skärmar kommer med en ny estetisk design som blandat ett mattsvart färgtema med röda detaljer i vad vi får kalla en ganska smakfull slutprodukt.

Den 24-tum stora skärmpanelen arbetar i 120 Hz, något som ska ge både mer sömmlös grafik och stöd för 3D. BenQ har även sett till att ge stöd för Nvidias uppdaterade 3D Vision 2-teknik som med LightBoost ger upp till dubbel ljusstyrka vid 3D. BenQ har även tagit fram en TX-modell som kommer med integrerat IR-öga och ett par 3D Vision-glasögon direkt från butikshyllan.

benq242

Den i övrigt största nyheten är skärmens S Switch vilket är en fysisk kontrollenhet som kan fästas i sidan av skärmfoten. Här hittar man ett scrollhjul för OSD-menyerna samt tre snabbknappar för olika skärmprofiler. BenQ har tagit fram ett nytt OSD-gränssnitt och även lagt in färdiga spelprofiler för CS 1.6 samt CS: Source.

benqfot

Övriga specifikationer talar om ett kontrastförhållande på 12 miljoner till 1, 2ms GtG responstid, 350 cd/㎡ ljusstyrka, 1 920 x 1 080 pixlars upplösning samt en LED-bakbelyst TN-panel. Skärmen har även en lättjusterad fot samt ingångar för D-Sub, DVI-DL, 2 x HDMI samt DisplayPort 1.2, det finns även ett hörlursuttag. Vi hittar även funktionalitet som Black eQualizer för att se detaljer även i mörka bildpartier samt möjlighet att växla mellan olika bildformat (4:3, 16:9, 16:10) och upplösningar.

BenQ XL2420T har en prislapp på runt 4 000 kronor inklusive moms och ska finnas i butiker under slutet av november.


Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
johnjensenctrlAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Viktor Kock Appelgren

Sådär, nu börjar vi prata intressanta skärmar!

Om jag får vara lite mer kräsen kan dom väl lägga in 4:3 stödet även i denna skärm?
Känns iallafall som BenQ försöker komma upp sig 🙂

ctrl
Gäst
ctrl

Synd på att det är en TN bara. E-IPS börjar komma ner ordentligt i pris. Har men en gång haft något bättre än TN byter man inte tillbaka.

Stormense
Medlem
Stormense

När kommer bra 46 tumsskärmar för under 10 000