Skärmtillverkaren BenQ har under en längre period samarbetat med diverse gamers för att ta fram nya skärmar, då mer för FPS-titlar som Counter Strike. Nu kommer den första skärmen som ska vara speciellt anpassad för RTS-titlar i ett partnerskap med Zowie Gear och Starcraft 2-teamet StarTale.

RTS (Realtidsstrategi) förtjänar minst lika mycket uppmärksamhet som andra kategorier, i alla fall om man frågar BenQ. Den nya skärmen går under namnet RL2240H och kommer faktiskt i en helvit design någonting som får ses som rätt unikt på skärmmarknaden idag, dock efterfrågat. Hur vida RTS-spelare efterfrågat en helvit skärm kan däremot diskuteras.

RL2240H är en 22″-skärm som kommer med en upplösning på 1 920 x 1 080, LED-bakgrundsbelysning och en okänd paneltyp som inte nämns, dock handlar det högst troligen om TN. Vad som ska göra skärmen speciell för just RTS är att den kommer utrustad med flera olika funktioner så som Smart Scaling som låter spelare att manuellt ändra upplösning på skärmen till den storlek man själva behagar. Black eQualizer-tekniken ska låta användare ”justera skärmens ljusstyrka utan att överexponera vitnivån”.

BenQ_RL2240H

Vi har hört många efterfråga vita skärmar tidigare – men är det något för RTS-lirare?

Skärmen ska även kommer med en ”RTS-orienterad preset” något som talar för att skärmen är kalibrerad specifikt för RTS-titlar. Skärmen börjar säljas nästa månad i Europa, Japan och Korea med en ännu okänd prislapp.

Källa: TCMagazine

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SebbeMev Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mev
Medlem
Mev

Jag må vara ignorant men kan inte bestämma mig för vilken kundgrupp som är mest villigt lättlurad, audiofiler eller gamers.

Fast i detta fallet lät väl Black eQualizer som något faktiskt användbart.

Sebbe
Medlem
Sebbe

Eller så köper man en riktig bildskärm som tex NEC PA301W. 8)

Medlem
Viktor Kock Appelgren

Jag kan bara inte i hela min värld förstå hur en skärm kan vara ”rts” inriktad…Senario Starcraft 1, widescreen överskattat (den hade visserligen en funktion för detta, men minns inte att det är ett problem)Senario Supreme commander: Widescreen är ovärdeligt.Eve online (hehe) interface skalar efter storlek på skärm etc. MMO inriktad skärm kanske skulle vara mer aktuellt? [quote name=”Mev”]Jag må vara ignorant men kan inte bestämma mig för vilken kundgrupp som är mest villigt lättlurad, audiofiler eller gamers. Fast i detta fallet lät väl Black eQualizer som något faktiskt användbart.[/quote] Jag skulle vilja påstå att audiofiler är mest lättlurade, i… Läs hela »