BenQ har nu presenterat en ny 23,6-tums bildskärm som med en 120 Hz bildpanel kommer med stöd för stereoskopisk 3D-teknik. BenQ XL2410T bygger på en TN-panel som med snabb 2ms responstid och en upplösning på 1920×1080 pixlar även är försedd med LED-bakbelysning.

BenQ fokuserar som väntat på att stödja NVIDIAs 3D Vision-teknik och detta blir den första bildskärman i tillverkarens stall med stöd för 120 Hz och stereoskopisk-3D. Specifikationerna avslöjar även ett dynamiskt kontrastförhållande på 10 000 000:1, ljusstyrka på 300 cd/m2 samt betraktningsvinklar på 170/160 grader.

BenQ XL2410T är även utrustad med ett flertal bildingångar, HDMI, DVI samt D-Sub. Men tyvärr ingen DisplayPort ingång. Vi har ännu inga mått för den nya monitorn men BenQ verkar här satsat mer på prestanda än design då varken panel eller fot är av tunnare modell. Prislappen väntas landa på runt 3 500 kronor inklusive moms och lanseringen sker i oktober månad.

benqxl2410t-1l

Källa: FlatpanelsHD

 

 

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
BlackadderAnton KarmehedImlal Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Imlal
Gäst
Imlal

Är det bara jag som tycker att 16:9 formatet inte riktigt hör hemma vid datorn? Jag menar det mesta vi gör framför datorn handlar väl om att vi skall ha bildyta? I det fallet passar 16:10 alldeles ypperligt. I vilka applikationer vi använder gör sig 16:9 bättre? De timmar vi sitter framför datorn spenderar vi väl knappast på diverse play-siter med TV-producerat material. Och ifall vi sitter med TV-producerat material så rekommenderas en HTPC starkt.

Snälla ge mig skärmar med 16:10 upplösning igen, jag vill ha bildyta!

//Jimmy

Blackadder
Medlem
Blackadder

Har hört det beror på att tv apparaterna har det formatet. Därför skulle det vara enklare att ha en standard? Vet dock inte om det stämmer. +1 på bildyta. Man kan hoppas att BenQ har den i butikerna i oktober men jag är skeptisk. Jag har gått och väntat på att ASUS VG236H som lanserades 19:e juli ska komma i butik. Står det på hemsidan att den lanserats ska den finnas i butik eller iaf inom ngn vecka, men inte tre månader. Enligt ngt rykte ska den finnas i butik i okt iaf. edit: Kanske jag som tänker fel. Från… Läs hela »