Bildskärmstillverkaren BenQ har presenterat två nya modeller med den allt mer populära Vertical Alignment-tekniken som lovar höga kontrastförhållande och bra färgåtergivning. Med sina nya modeller BenQ EW2430 och EW2430V parar tillverkaren en 8-bit VA-panel och LED-bakbelysning med en metallram med inbyggda högtalare.

BenQ menar att man vill att deras nya bildskärmar ska vara trevliga att titta på, både med och utan material på skärmen. Hur man lyckas med sitt designbudskap är alltid något personligt, men de tekniska specifikationerna lämnar inte mycket att önska.

BenQ kan med en 8-bit VA-panel erbjuda 16,7 miljoner olika färger, samtidigt som den nya VA-panelen stoltserar med en statisk kontrast på fina 3 000:1, vilket kan jämföras med de flesta skärmar på marknaden idag med 1 000:1 i statiskt kontrastförhållande. Med sin LED-bakbelysning och dynamiska kontrast funktion kan skärmarna nå ett teoretiskt förhållande på 20 000 000:1.

benq242
Bildkälla: AkihabaraNews

Båda skärmarna mäter 24-tum och har en upplösning på 1920 x 1080 pixlar. Skärmarna kommer utrustade med dubbla HDMI-ingångar samt ingångar för DVI-D och D-sub. Förutom de inbyggda högtalarna på 2 watt hittar man även en RCA (komponent)-ingång i V-modellen. Båda skärmarna kommer även utrustade med en 4-portars USB-hubb. Förutom komponentingången har V-modellen även stöd för Bild-i-bild samt flera efterbehandlingstekniker som Smart Focus, Super Resolution och 3D Interlace.

De nya bildskärmarn ska dyka upp på marknaden under januari månad men till vilka priser är ännu oklart.

benq24

Relaterade artiklar:

Bildskärmar – Din guide till rätt bildkälla

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
KingsthroneJacob HugossonMean Machine Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jacob Hugosson
Medlem

Vad har VA för fördelar emot TN, och hur står det sig mot IPS?

Medlem
WIRN

[quote name=”smartidiot89″]Vad har VA för fördelar emot TN, och hur står det sig mot IPS?[/quote]
https://www.nordichardware.se/testlabb/24-monitorer/40929-bildskaermar-din-guide-till-raett-bildkaella.html

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”WIRN”][quote name=”smartidiot89″]Vad har VA för fördelar emot TN, och hur står det sig mot IPS?[/quote]
https://www.nordichardware.se/testlabb/24-monitorer/40929-bildskaermar-din-guide-till-raett-bildkaella.html%5B/quote%5D
Tackar! 😆

Ser ut som ett bra val, har man inte råd med IPS ser VA ut som ett självklart val. Gillar skarpt BenQ:s stilrena design så hoppas priset är rätt.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Benq har förbluffande billiga skärmar för det mesta, står ett par 22-tummare hos mina föräldrar, blir nästan lite fascinerad varje gång jag är där. Båda är ett par år gamla och är skärmar i 1300-kronorsklassen, men helt sjukt bra bild för det priset.

Gillar min P-MVA från LG, men en 1600P-skärm hade varit svår att motstå om man hittade en schysst billigt.

Kingsthrone
Medlem
Kingsthrone

Den skärm jag köpte i höstas – Benq V2420H (vanlig TN) i finns nu också med VA-panel för en billig peng. http://www.inet.se/artikel/2203316/benq-tft-24-vw2420h . OBS! När det gäller min skärm så är jag mycket missnöjd med bildinställningsmöjligheterna. Jag hoppas de har ändrat detta i den nya VA-panelen, annars är det en big no go.

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”Kingsthrone”]Den skärm jag köpte i höstas – Benq V2420H (vanlig TN) i finns nu också med VA-panel för en billig peng. http://www.inet.se/artikel/2203316/benq-tft-24-vw2420h . OBS! När det gäller min skärm så är jag mycket missnöjd med bildinställningsmöjligheterna. Jag hoppas de har ändrat detta i den nya VA-panelen, annars är det en big no go.[/quote]
TN är lite som att spela på lotto om du frågar mig. Du kan få nåt som är relativt bra eller någonting som är otroligt dåligt.

Kingsthrone
Medlem
Kingsthrone

[quote name=”smartidiot89″][quote name=”Kingsthrone”]Den skärm jag köpte i höstas – Benq V2420H (vanlig TN) i finns nu också med VA-panel för en billig peng. http://www.inet.se/artikel/2203316/benq-tft-24-vw2420h . OBS! När det gäller min skärm så är jag mycket missnöjd med bildinställningsmöjligheterna. Jag hoppas de har ändrat detta i den nya VA-panelen, annars är det en big no go.[/quote]TN är lite som att spela på lotto om du frågar mig. Du kan få nåt som är relativt bra eller någonting som är otroligt dåligt.[/quote] Trots TN så kan jag få en hyfsat bra bild i standardläget, men Benq har infört enorma begränsningar i hur… Läs hela »