Efterlängtade Battlefield Hardline smygstartade sin lansering under gårdagen genom att slå upp dörrarna för den öppna betaversionen av spelet. Samtidigt passade Electronic Arts på att presentera de officiella systemkraven för sin kommande tjuv och polis shooter och det gäller att göra plats på lagringsenheterna där hemma.

Battlefield Hardline bygger på DICE grafikmotor Frostbite 3 och är med andra ord inte utan kraftfulla och häftiga effekter. Frostbite 3 stödjer inte bara avancerade ljus- och skuggeffekter i Directx 11 utan ger även fullt stöd för AMD Mantle.

Likt sitt syskon Battlefield 4 utspelas Hardline på flera stora multiplayer kartor där man med totalt 9 olika spelområden och 7 spellägen får möjlighet att gör allt möjligt som stjäla bilar eller för den delen jaga bankrånare.

När EA nu presenterar de officiella systemkraven står det klart att man helst ska sitta på en ganska välutrustad maskin för att få bra spelupplevelse men även om minimumkraven är förhållandevis återhållsamma finns det vissa punkter man inte kommer undan.

Kräver 64-bit Windows och 60 gigabyte utrymme

Först och främst krävs det att man installerat en 64-bit version av Windows Vista, 7, 8 eller 10 på sin dator. Sitter du fortfarande på 32-bit versionen av Windows är det med andra ord dags att uppgradera innan ni lägger slantarna på Battlefield Hardline i mars.

Spara samtidigt några kronor till extra lagringsutrymme då Hardline kräver inte mindre än 60 gigabyte ledigt hårddiskutrymme för att installeras. Inga större problem på dagens stora lagringshårddiskar men för dem med mindre SSD-enheter är det en ansenlig mängd utrymme som kommer försvinna.

Minimum:

 • OS: Windows Vista SP2 64-bit (with KB971512 Update)
 • CPU: Athlon II/Phenom II 2.8 GHz, Intel Core i3/i5 2.4 GHz
 • Memory: 4 GB RAM
 • Graphics card: ATI Radeon HD 5770 (1 GB), Nvidia GeForce GTX 260 (896 MB)
 • Hard drive: 60 GB
 • DirectX 11

Recommended:

 • OS: Windows 8 64-bit (with KB971512 Update)
 • CPU: Intel quad-core CPU, AMD six-core CPU
 • Memory: 8 GB RAM
 • Graphics card: AMD Radeon R9 290, Nvidia GeForce GTX 760
 • Graphics memory: 3 GB
 • Hard drive: 60 GB
 • DirectX 11

Read more: http://wccftech.com/battlefield-hardline-pc-requirements-60gb-hdd-64bit/#ixzz3QlHqTgBI

För att Hardline ska flyta på efter bästa förmåga rekommenderar samtidigt EA minst ett Radeon R9 290 eller ett Nvidia Geforce GTX 760 grafikkort, samt en fyrkärnig Intel CPU eller en sexkärnig AMD CPU samt 8 gigabyte RAM.

Battlefield Hardlines öppna beta går att testa redan idag genom speltjänsten Origin men kommer att lanseras officiellt den 17 mars för PC, Playstation 4, Xbox One, Playstation 3 samt Xbox 360.

 

 

Källa: Origin

Relaterade artiklar:

https://www.nordichardware.se/images/sitegraphics/fullimages/fullimages/fullimages/fullimages/sdd_guide.png

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
ctrlMASSSWEDE Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Magnus
Medlem
Magnus

Varför rekommenderas inte ett R9 280 som har 3GB ?!?!?!

Jag sitter på ett 290x men ändå kom igen.

ctrl
Gäst
ctrl

Det som tar mest plast idag på spel är ljudet och texturer. Det är till mycket stor del okomprimerat ljud och texturer för att underlätta för konsolerna, så all prestanda kan gå till rendering istället för uppackning av material.